SønderjyskE smed point mod Mors-Thy Håndbold

Morten Bjørnshauge. Pressefoto
10. marts 2024 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

SønderjyskE skulle forsøge at fortsætte med at samle point i jagten på slutspilspladserne, da de lørdag eftermiddag tog imod formstærke Mors-Thy Håndbold. Uanset hvordan håndboldkampe udvikler sig, er det altid ærgerligt at tabe med ét mål, især når det bliver scoret seks sekunder før tid, skriver SønderjyskE.

Før det var de 2027 tilskuere vidner til en kamp, hvor der ikke blevet sparet på målene – til gengæld var begge forsvar gang på gang udfordret. Det kunne tydeligt ses på måltavlen, der viste 8-8 efter 11 minutter.

I de første 30 minutter led SønderjyskE lidt under, at de, trods den høje målscore, ikke formåede at omsætte gode chancer til scoringer og af at de slet ikke fik fat defensivt. Forsvarsspillerne leverede ikke på helt samme niveau som i tidligere kampe og returløbet var heller ikke som ønsket og derfor var SønderjyskE bagud med 15-19 ved pausen.

De sidste 30 minutter startede bedre og SønderjyskE fik på ukuelig fight fat igen. Seks minutter inde i halvlegen var de bagud med to og kort efter med en enkelt. Efter 41 minutter var stillingen 25-26 og midt i halvlegen havde SønderjyskE flere chancer for at udligne, men i stedet blev det vendt til 25-28.

Efter 47 minutter trykkede Rasmus Vandbæk på time-out knappen og benyttede muligheden for at gå i 7 mod 6 og til at bringe August Wiger på banen. Begge dele havde en god effekt og med fire minutter igen fik SønderjyskE udlignet til 31-31 ved Jacob Bagersted og hele Sydjysk Sparekasse Skansen var oppe at stå og det hele kogte.

Tredive sekunder før slut var det udeholdets tur til at tage time out ved 34-34. Det resulterede i en scoring med blot seks sekunder tilbage og da SønderjyskEs sidste forsøg blev reddet måtte de se gæsterne rejse hjem med begge point.

Seksmålsskytten, Nikolaj Svalastog, var naturligt nok skuffet efter opgøret.

”Ja, skuffelse og frustration er nok to meget dækkende ord her kort efter kampen. Når det er sagt, så er det heller ikke godt nok af os, at vi spiller dårligt i 45 minutter mod et rigtig stærkt MTH hold. Der er for mange der ikke rigtig får stemplet ind i kampen og det bliver dyrt og ser vi på de sidste afgørende minutter er det lidt stolpe ud for os og stolpe ind for dem og derfor står vi uden point”, siger Nikolaj Svalastog.

SønderjyskE-Mors-Thy Håndbold 34-35 (15-19)

Målscorere for SønderjyskE: Morten Bjørnshauge 8, Nikolaj Jørgensen 7, Nikolaj Svalastog 6, Oliver Eggert 4, Andrea Lang 3, August Wiger og Alec Smit hver 2, Kristian Stranden 1

Redninger: Kasper Larsen  7/26 26,9 procent, Julius Sten 3/18 16,7 procent.

SønderjyskE ligger nu nummer 9 i Herreligaen med 20 point og møder den 20. marts Ribe-Esbjerg, som ligger nummer 8 med 23 point.