Handicappede hyggede sig med Jobcenter-direktør og Elvis

19. august 2015 Erhverv

Handicappede, der har brug for personlige hjælpere, får rollen som arbejdsgivere. Det betyder, at de selv ansætter og afskediger deres hjælpere – og det betyder også, der skal regnes løn ud, planlægges ferie, afsættes feriepenge og betales medarbejderskat.

Bruno Rey fortæller, at flere medlemmer er på vej. Der er omkring 50 mennesker i Sønderborg, der har personlige hjælpere.

Bruno Rey fortæller, at flere medlemmer er på vej. Der er omkring 50 mennesker i Sønderborg, der har personlige hjælpere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Heldigvis er det sådan, at handicappede får et beløb, som de kan købe hjælp til den slags for”, siger Bruno Rey til SønderborgNYT. Han har brugt flere måneder på at lave en forening, der kan hjælpe handicappede i Sønderborg med administration og andre “arbejdsgiveropgaver”.

I stedet for at bruge pengene på siog selv, så mener Bruno Rey, det er bdre, hvis de lander i en kasse og bliver brugt på arrangementer for medlemmerne, der altså er de handicappede.

Første hygge-arrangement

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag eftermiddag samlede en gruppe handicappede og deres personlige hjælpere sig til en hyggeeftermiddag.

“Jeg vil lige sige kort, at det går fremad med medlemmer i forretningen. Jeg ved også, at flere er på vej”, siger Bruno Rey. Han mener, at det at skrifte administrator overvejes lige så grundigt som for eksempel tandlægeskift.

“Vi skal være tålmodige”, siger han.

Der var sat et program sammen, hvor der først var nogle mennesker, der havde noget at fortælle, derefter skulle der leges og konkurreres. Selveste Elvis skulle synge, inden der skulle spises.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen løfter

Tim Hansen skal ind på Jobcenter og tænke på en såkaldt hjælper-uddannelse.

Tim Hansen skal ind på Jobcenter og tænke på en såkaldt hjælper-uddannelse.

Tim Hansen, direktør i kommunen med flere kasketter havde bedt om lov til at kigge forbi og sige nogle ord. Det stod hurtigt meget klart, han ikke er politiker. Der kom ingen løfter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Først af alt er jeg glad for, at i har fået det lille firma op og stå. I trækker jo opgaver hjem til Sønderborg og det kan jeg, som direktør i Erhvervsforvaltningen godt li'”, siger Tim Hansen. Efter at have brugt den kasket, skifter han den ud med en anden.

“Jeg er også direktør for Jobcenter og har i en tid tænkt på, om der kan laves en slags uddannelse, der kvalificerer ledige til at blive handicaphjælpere. Vi er i fuld gang med at se på muligheder på Jobcenter og det med en hjælperuddannelse er bare en af dem”, siger Tim Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu giver jeg ingen løfter, men jeg håber at vende tilbage og snakke om en eller anden form for samarbejde, men jeg kan ikke love noget bestemt nu”, siger direktøren.

Elvis - i levende live - kom direkte fra Skanderborg-området.

Elvis – i levende live – kom direkte fra Skanderborg-området.

Elvis dukkede op

Der er rigtigt mange mennesker, der mener, at Elvis er død. SønderborgNYT kan fortælle, at han lever i bedste velgående og bor tæt på Skanderborg. Den 80 år gamle “Konge” brugte lidt af sin onsdag formiddag på at synge ved arrangementet for hadicappede og deres hjælpere i FOAs lokaler.

Læs om Borgerstyret Personlig Assistance HER

galleri

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 112, Nordborg

Politiet målte bilisternes fart ved Svenstrup Skole

12. august 2022 112

Fredag har politiets ATK-vogn målt bilernes fart ved Svenstrup Friskole. Langt de fleste bilister tog den med ro denne fredag, kun seks mindre sager ud af flere end 1500 passerede køretøjer, skriver politiet på Twitter. Hurtigste bilist kørte 81 km/t i en 60 zone. ”Det er vigtigt, at skolevejene er sikre, så vi gennemfører også […]

Læs mere...