Bedre tilsyn med sociale bo-tilbud

24. december 2013 Uncategorized

Efter nytår overtager fem nye sociale tilsyn kontrollen med kommuneners bo-tilbud til unge. Førhen har kommunerne selv holdt øje med deres institutioner og plejefamilier.

De nye tilsyn betyder bedre kontrol af kommunernes tilbud til udsatte unge, siger Åse Reck, der er chef i Socialtilsyn Syd:

– Det vil betyde, at man fremover kan leve op til, at det skal være et uafhængigt og uvildigt tilsyn, siger hun.rådhus1

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig strammes tilsynene ved at de sociale tilsyn fører kontrol ud fra en fast skabelon, oplyser dr.syd.

Godt med bedre tilsyn

Skrappere tilsyn med tilbud til børn og socialt udsatte glæder socialpædagogernes kredsformand i Syd- og Sønderjylland, Michael Madsen:

– Jeg synes jo, at de mange enkeltsager taler for sig selv, siger han.

Heller ikke tilsynskommunerne skal tjekke sig selv. Faaborg-Midtfyn Kommune, der tjekker de kommunale tilbud i Region Syddanmark, skal kontrolleres af Frederiksberg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med de nye tilsyn oprettes en whistleblower-ordning, hvor folk anonymt kan indberette kritisable forhold ved sociale tilbud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...