Bedre tilsyn med sociale bo-tilbud

24. december 2013 Uncategorized

Efter nytår overtager fem nye sociale tilsyn kontrollen med kommuneners bo-tilbud til unge. Førhen har kommunerne selv holdt øje med deres institutioner og plejefamilier.

De nye tilsyn betyder bedre kontrol af kommunernes tilbud til udsatte unge, siger Åse Reck, der er chef i Socialtilsyn Syd:

– Det vil betyde, at man fremover kan leve op til, at det skal være et uafhængigt og uvildigt tilsyn, siger hun.rådhus1

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig strammes tilsynene ved at de sociale tilsyn fører kontrol ud fra en fast skabelon, oplyser dr.syd.

Godt med bedre tilsyn

Skrappere tilsyn med tilbud til børn og socialt udsatte glæder socialpædagogernes kredsformand i Syd- og Sønderjylland, Michael Madsen:

– Jeg synes jo, at de mange enkeltsager taler for sig selv, siger han.

Heller ikke tilsynskommunerne skal tjekke sig selv. Faaborg-Midtfyn Kommune, der tjekker de kommunale tilbud i Region Syddanmark, skal kontrolleres af Frederiksberg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med de nye tilsyn oprettes en whistleblower-ordning, hvor folk anonymt kan indberette kritisable forhold ved sociale tilbud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Chris Preuss vil i folketinget for Venstre

6. oktober 2022 FV22

Med onsdagens valgudskrivelse satte Venstres folketingskandidat Chris Preuss kursen mod gågaderne i Sønderborg, for at møde de lokale Sønderborg-vælgere og det har Chris Preuss set frem til. ”Det er fedt endelig at være i gang og vi har sovet med støvlerne på”, siger Venstres nye folketingskandidat Chris Preuss, i et tv-interview med SønderborgNYT TV. Chris […]

Læs mere...