Borgerforeningen fulgte køreplanen for Nytårsfesten

8. januar 2017 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Lørdag aften brugte Borgerforeningens medlemmer på at holde alletiders Nytårsfest, hvor alt foregik efter en plan, så der kunne holdes fast i traditionerne. En del af planen var en række taler og her Lagde formand Tage Christensen ud med en tale for Dronningen:

“Det er en tradition, vi hylder Dronningen og vi kan så glæde os over, at den kongelige familie igen har deltaget i en række arrangementer og også været nogle uger på slottet i Gråsten. Vi har haft Dannebrog liggende slottet og alt det har trukket rigtigt mange besøgende til Sønderborg”, sagde Tage Christensen i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tage Christensen sad, som mange andre, klar ved fjernsynet lige op til Dronningens Nytårstale.

“Men jeg hørte ikke talen, fordi vi havde sort skærm og måtte nøjes med genudsendelsen næste dag. For et år siden overraskede Dronningen ved at fortælle, at Prins Henrik var gået på pension. Og jeg havde ventet at hun denne gang ville overraske med at give stafétten videre til kronprins Frderik”, sagde Tage Christensen. Men det gjorde Dronning Margrethe ikke.

“Tidligere har hun jo også sagt, at hun ville blive på pinden indtil hun falder af”, sagde Tage Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden Tage Christensen holdt tale, blev Borgerforeningens gamle fane båret ind og placeret, så samtlige nytårsgæster kunne se på den.

Tale for fædrelandet

“Bertel Haarder har lavet en kanon over de ti ting, der siger mest om det at være dansk. Der var flere ting med fra starten og efter en afstemning blev de ti ting, der fik flest stemmer valgt ud”, sagde Viggo Ravn, der tidligere var chef for Sergentskolen. Han fik kort nævnt, at nogle af de ting, der kom med i Bertel Haarders kanon er med i Grundloven.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men ordet ‘hygge’ er med. Og vi ved allesammen, hvad hygge er. Men alligevel kan vi ikke forklare ordet”, sagde Viggo Ravn. Herfra slog ind på, hvad det er, vi allesammen savner, når vi har været i udlandet i længere tid. Og han brugte sit eget ophold i Polen som eksempel.

“Det vi savner, det er rugbrødet”, sagde han med stort overbevisning. Det er nemlig kun idenfor de danske grænser, der laves rugbrød.

“Og det er også kun i Danmark, der steges gris med hud på”, sagde Viggo Ravn og fortalte, at i Polen kan man sagtens få flæskesteg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men ikke med svær”.

Der blev også fortalt om det danske flag, som faldt ned fra himlen i Estland den 15. juni 1219, hvor danske styrker var i kamp for at overbevise de lokale mennesker om, at det ville være godt for dem at blive kristne.

“Danskerne var tæt på at tabe slaget, men pludselig kom Dannebrog ned fra himlen og det vendte slagets gang”, sagde Viggo Ravn.

Erik Dall blev hyldet

Skyttebroder Erik Dall blev hyldet, fordi han i 2016 blev Skyttekonge for fjerde gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er der aldrig nogen, der har prøvet før, men det overrasker ikke, at du ville gøre det. Du vandt også skydningen forleden og forresten vinder du også alt i bowling”, sagde oldermanden, Kjeld Clausen.

Hvis det frister at se alle billeder fra aftenen, skal du klikke HER – og er et mindre udvalg passende, så klik på billed-ikonet.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...