Borgerforeningen: Kongeskydningen er omkring 400 år gammel

30. maj 2015 Sønderborg

Det er en ældgammel tradition Borgerforeningens skyttebrødre holder fast i, når de den 13. juni har Kongeskydning. Fra morgenstunden dystes der om den fornemme titel: Skyttekonge.

Lige så vigtig som skydningen er frokosten, der holdes efter en meget fast “køreplan” med faste overskrifter på de traditionelle taler fra udvalgte medlemmer. Æresgæsten, der i år er Vækstrådsdirektør Ole Daubjerg, bestemmer dog selv, hvad han vil fortælle og det samme gør borgmesteren.skyd1

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerforeningens Skyttelaug i Sønderborg går helt tilbage til 1600-tallet med ældgamle traditioner.

Borgmesteren havde indtil for seks år siden altid været en mand, men da blev traditionen brudt. Sønderborg fik en kvindelig borgmester, og derfor har Aase Nyegaard deltaget i både  kongeskydningen og skyttefrokosten.

Kun én kvinde har tidligere deltaget ved skyttefesten.

Det er kong Frederik den VII’s gemalinde grevinde Danner. Hun blev oven i købet udnævnt til æres-søster og skyd2skænkede i 1861 skyttelauget et drikkehorn, som bruges den dag i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også den lille sølvpokal, som borgmesteren skåler med i byrådssalen, er skænket af grevinde Danner til skyttelauget.

Kong Frederik VII blev skyttekonge i Sønderborg i 1861.

En sølvplade anbragt på det gamle kongeskjold bærer kongens monogram.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...