Dansk Folkehjælp søger frivillige økonomi-rådgivere

1. december 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Dansk Folkehjælp, der netop i disse dage kører deres landskampagne for indsamling og uddeling af årets julehjælp, forsøger nu at starte en økonomirådgivning i Sønderborg for familier med ”ondt i økonomien”. Rådgivningen baseres på uvildige, frivillige men fagligt kompetente rådgivere.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Vi er glade for, at Dansk Folkehjælp vil starte en økonomirådgivningsfunktion i Sønderborg. Det er noget, socialudvalget har haft fokus på de sidste par år, og derfor er det glædeligt, at vi nu for meget få penge kan lave det. Kommunen skal alene bidrage ved at stille lokaler til rådighed for rådgivningen”, siger Niels Ole Bennedsen, der er formand for socialudvalget i en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune.

Der er i forvejen tilbud om økonomisk rådgivning, men med Dansk Folkehjælp bredes tilbuddet ud til endnu flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi møder bl.a. i jobcenteret en del borgere, der efterspørger hjælp til at få styr på økonomien, fortæller frivillighedskonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen, som er ankermanden fra Sønderborg kommune. Det angår både den daglige husholdning men også de gældsspor, der trækkes fra tidligere dispositioner.

“Vi håber, der bliver taget godt imod initiativet fra såvel frivillige rådgivere som hos borgere, for hvem rådgivning kan gøre en betydelig forskel i styring af økonomi og rådighedsbeløb”, siger Johnny Gammelgaard Alfsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anonym og uafhængig rådgivning

Fra Dansk Folkehjælp er det lederen af den nationale afdeling, John Pedersen, der er primus motor, og han understreger, at selvom der i opstarten samarbejdes med Sønderborg Kommune, er der tale om en anonym, uafhængig og frivillig rådgivning – både i forhold til kommune, banker m.v.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

Meningen er, at rådgiverne danner et rådgivningsteam med en lokal frivillig koordinator, og så er det planen at tilbyde rådgivning én gang ugentligt. Indtil videre er der indgået aftale med Blæksprutterne om at anvende deres mødested, men med den planlagte etablering af Frivillighedens Hus i gågaden er dette også en mulighed. Rådgiverne skal have en økonomisk uddannelse – og gerne rådgivererfaring – i bagagen.

“Det helt typiske rådgivningsforløb handler om at få skabt et overblik over indtægter og udgifter – og ikke mindst et samlet overblik over den gæld, man har”, siger John Pedersen fra Dansk Folkehjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når det er på plads, går vi så i gang med at få lavet aftaler med kreditorer, og på den måde kan vi lave et budget og en tilbagebetalingsplan, som er både realistisk og rimelig”, siger han.

Interesserede potentielle rådgivere inviteres til et info- og opstartsmøde hos Blæksprutterne, Rylen 1, den 14. december kl. 16.30 – 18.00.  På mødet vil Dansk Folkehjælp orientere nærmere om planerne for en frivillig økonomisk rådgivning og lægge op til en drøftelse af interessen for at etablere en rådgivning.

Informationsmateriale kan rekvireres hos Dansk Folkehjælps leder af National afdeling: John Pedersen på tlf.: 70 220 230 eller mail: [email protected]