EASV-undervisere får topkarakterer

Pressefoto: Christer Holte
Pressefoto: Christer Holte
26. marts 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Den generelle snak om manglende trivsel på landets uddannelsesinstutioner efter coronapandemien ser ikke ud til at gælde de studerende på EASV’s tre campusser i Sønderborg, Esbjerg og Tønder. Heller ikke den stadigt stigende andel af online-undervisning på akademiets uddannelser har hat nogen negativ effekt på de studerendes trivsel og tilfredshed.

Danmarks Studieundersøgelse 2023 har taget temperaturen på tilfredsheden blandt de studerende på landets otte erhvervsakademier, og EASV topper i flere kategorier. Det gælder blandt andet ’Udbytte af undervisningen’, Et godt fagligt miljø’ og ikke mindst ’Engagerede undervisere’, som rektor Henrik Larsen heller ikke tøver med at give en stor del af æren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er rigtig stolt af, at vores undervisere formår at indfri de høje forventninger, som vores studerende har til dem. Det bliver ikke mindre imponerende, når man tænker på, at underviserne i den grad har skullet forny sig gennem de seneste år, hvor online-undervisningen er kommet til at fylde mere på uddannelserne” siger han i en pressemeddelelse.

Her er man et navn – ikke et nummer

Henrik Larsen mener også, at de studerendes gode bedømmelser, skyldes, at EASV både i den fysiske og digitale undervisning holder fast i sit grundlæggende princip om at være tættere på.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det gælder både det indbyrdes forhold mellem de studerende, forholdet mellem undervisere og studerende og akademiets forhold til den virkelige verden og det regionale erhvervsliv, som vi har et rigtig godt samarbejde med”, siger Henrik Larsen og fortsætter:

”Både fysisk og online holder vi fast i, at der skal være tale om klasserumsundervisning i små hold, så alle har mulighed for både at blive set og hørt. Her er man et navn i en klasse og ikke et nummer i et auditorium. Det er ikke raketvidenskab, men det virker”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rektorens ord bliver understreget af, at de studerende også vurderer EASV som bedst af alle otte erhvervsakademier på udsagnet:

Jeg føler mig generelt rigtig godt tilpas på min uddannelse. Også i kategorien Konstruktiv feedback ligger EASV nr. 1 og det finder Henrik Larsen også værd at fremhæve:

”Vi ved, at det betyder rigtig meget for de studerende i almindelighed at få god og konstruktiv feedback på den indsats, de leverer. Derfor er det en vigtig disciplin for os og selvfølgelig ekstra glædeligt, at vores studerende også mærker det”, siger han.

19. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Drift og Beredskab indvies – kom og se stedet

19. april 2024 Erhverv

I sommeren 2023 flyttede de første kommunale afdelinger ind i Sønderborg Kommunes nye center, Drift og Beredskab Sønderborg. Alle afdelinger med i alt 450 mand er nu flyttet ind, og kommunen inviterer derfor til officiel indvielse tirsdag den 30. april klokken 14-18 på Ingolf Nielsens Vej. Der er taler kl. 14-15 i brandstationens garage, herefter […]

Læs mere...