Ekstraskat på vand giver ikke højere priser hos Sønderborg Forsyning

16. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Vandselskaberne skal fortsat inddrive ekstraskat på vand. Det er den foreløbige konsekvens af den dom, der tirsdag blev afsagt i Østre Landsret. SKAT har vurderet, at deres metode til at opkræve vandskat på landsplan vil gøre det 36 milliarder kroner dyrere for familier og virksomheder.

Det var grunden til, at vandselskaberne stævnede staten.

Vandselskaberne er ”hvile i sig selv selskaber”, der principielt ikke genererer overskud. Men deres skattemæssige fradrag fastsættes ud fra en anslået værdi af deres bygninger og anlæg. Det er uenigheden om måden at værdiansætte på, som Landsretten har taget stilling til.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hos os i Iller Vandværk har vi krævet ekstra penge ind til det offentlige, så for eksempel regningen for en kortlæggelse af grundvandet kunne blive betalt. Og i øvrigt har der altid været skat på vand”, siger Erik Lorenzen, der er formand for det lille vandværk.

”Hvis vi skal betale mere i skat af værdien på vores anlæg, så lander regningen hos vores forbrugere”, siger han. På de meget små vandværker med forholdvis få kunder vil det ramme de enkelte forbrugere hårdt, hvis SKAT vurderer, værkernes bygninger en mere værd end først anslået.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning hæver ikke prisen

Minna Hallberg fra Sønderborg Forsyning siger, at Landsretten dom betyder, at Sønderborg Forsyning ikke får de 20 millioner kroner, der gennem de seneste år er betalt til SKAT, retur.

“Det betyder også, at vi ikke hæver priserne på vand til vores kunder”, siger Minna Hallberg til SønderborgNYT. Hun tilføjer, at der så heller ikke er udsigt til billigere vand.

Sønderborg Forsyning leverer vand i fortrinsvis de større byer i kommunen, mens andre får vand fra godt 40 forskellige vandværker.

Artiklen fortsætter under annoncen