Endnu en minister går i dåsepant-kamp

28. marts 2014 Politik

En perlerække af danske miljøministre har troet, at nu var den her endelig: En løsning på problemet med de tusinder og atter tusinder af pantfrie øl- og sodavandsdåser fra Tyskland, der smides i skove og grøftekanter nord for grænsen. Og alle har de med tidligere SF-miljøminister Ida Aukens ord ”knækket nakken på pantsagen”, som trods årelange forhandlinger med den tyske regering stadig er uløst, skriver Flensborg Avis.

Hvis der var pant på tyske øldåser, landede i næppe i naturen.

Hvis der var pant på tyske øldåser, landede i næppe i naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu forsøger hendes afløser, Kirsten Brosbøl, sig også. Hun havde for nogle uger siden et møde med sin tyske kollega, Barbara Hendricks, om sagen.

– Jeg oplevede velvilje i forhold til, at vi skulle prøve at lande en model, som både Tyskland og Danmark kan leve med. Vores ministerier er nu gået i gang med endnu en dialogrunde, siger Kirsten Brosbøl til Ritzau.

Et af de udestående problemer er den tyske moms. Den skal i givet fald opkræves i Tyskland og tilbagebetales i Danmark. Der er også problemer med, hvem der skal modtage de mange tyske dåser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Salget til de nordiske lande er angiveligt op mod 1,2 milliarder dåser årligt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...