Endnu en minister går i dåsepant-kamp

28. marts 2014 Politik

En perlerække af danske miljøministre har troet, at nu var den her endelig: En løsning på problemet med de tusinder og atter tusinder af pantfrie øl- og sodavandsdåser fra Tyskland, der smides i skove og grøftekanter nord for grænsen. Og alle har de med tidligere SF-miljøminister Ida Aukens ord ”knækket nakken på pantsagen”, som trods årelange forhandlinger med den tyske regering stadig er uløst, skriver Flensborg Avis.

Hvis der var pant på tyske øldåser, landede i næppe i naturen.

Hvis der var pant på tyske øldåser, landede i næppe i naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu forsøger hendes afløser, Kirsten Brosbøl, sig også. Hun havde for nogle uger siden et møde med sin tyske kollega, Barbara Hendricks, om sagen.

– Jeg oplevede velvilje i forhold til, at vi skulle prøve at lande en model, som både Tyskland og Danmark kan leve med. Vores ministerier er nu gået i gang med endnu en dialogrunde, siger Kirsten Brosbøl til Ritzau.

Et af de udestående problemer er den tyske moms. Den skal i givet fald opkræves i Tyskland og tilbagebetales i Danmark. Der er også problemer med, hvem der skal modtage de mange tyske dåser.

Salget til de nordiske lande er angiveligt op mod 1,2 milliarder dåser årligt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...