Endnu en minister går i dåsepant-kamp

28. marts 2014 Politik

En perlerække af danske miljøministre har troet, at nu var den her endelig: En løsning på problemet med de tusinder og atter tusinder af pantfrie øl- og sodavandsdåser fra Tyskland, der smides i skove og grøftekanter nord for grænsen. Og alle har de med tidligere SF-miljøminister Ida Aukens ord ”knækket nakken på pantsagen”, som trods årelange forhandlinger med den tyske regering stadig er uløst, skriver Flensborg Avis.

Hvis der var pant på tyske øldåser, landede i næppe i naturen.

Hvis der var pant på tyske øldåser, landede i næppe i naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu forsøger hendes afløser, Kirsten Brosbøl, sig også. Hun havde for nogle uger siden et møde med sin tyske kollega, Barbara Hendricks, om sagen.

– Jeg oplevede velvilje i forhold til, at vi skulle prøve at lande en model, som både Tyskland og Danmark kan leve med. Vores ministerier er nu gået i gang med endnu en dialogrunde, siger Kirsten Brosbøl til Ritzau.

Et af de udestående problemer er den tyske moms. Den skal i givet fald opkræves i Tyskland og tilbagebetales i Danmark. Der er også problemer med, hvem der skal modtage de mange tyske dåser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Salget til de nordiske lande er angiveligt op mod 1,2 milliarder dåser årligt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49