Frivilligcenter Sønderborg imod lokal forankring af Frivillighedens Hus

23. november 2015 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Frivilligcenter Sønderborg har sendt deres høringssvar omkring oprettelsen af Frivillighedens Hus til SønderborgNYT. I høringssvaret argumenteres der imod lokal forankring til fordel for 350.000 årlige støttekroner fra staten:

Frivilligcenter Sønderborg skriver:

Frivillighedens Hus får store vinduer til verden - og adgang får handicappede.

Frivillighedens Hus får store vinduer til verden – og adgang får handicappede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivilligcenter Sønderborg er positiv over for udsigten til et Frivillighedens Hus, der er tilgængeligt, ligger centralt og ikke mindst rummer muligheden for, at det kan komme til at summe af liv, netværk og samarbejder på tværs.

Det har vi og vores foreninger længe ønsket os. Det er et godt skridt på vejen mod et fremtidigt Foreningernes Hus, som I selv nævnte på orienteringsmødet 4.november på Sundhedscentret.

I Frivillighedens Hus kan der blive plads til delekontorer, mødelokaler, stormøder, debatmøder og

Artiklen fortsætter under annoncen

meget andet: ”En ny start i rammerne af et Frivillighedens Hus” – ”forbedre de frivillige sociale foreningers
vilkår” – ”dialog, samarbejde og nye initiativer”.

Med vores høringssvar vil vi foreslå, at Frivillighedens Hus organiseres, så der fortsat tilflyder 350.000 kr. i statslig medfinansiering til støtte, fremme og synliggørelse af foreningerne og deres enorme indsats frem til 2019.

Vi formoder, der må ligge tungtvejende argumenter til grund for, at Sundhedsudvalget på foreningernes vegne fravælger årlige tilskud fra Socialstyrelsen på 350.000 kr. de næste 3 år samt muligheden for at søge PUF-midler til udvikling og afprøvning af nye ideer og indsatser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alligevel vil vi argumentere for, at Frivillighedens Hus skal drives på de frivillige foreningers præmisser, som en uafhængig enhed med en bestyrelse og en generalforsamling, hvor medlemsforeningerne i gensidig respektfuld dialog med kommunen bestemmer mål og retning.

Det gør vi, fordi
1. foreningerne ønsker det
2. det bidrager til at styrke de frivilliges motivation og oplevelse af selvbestemmelse3
3. vi vil sikre, at de frivillige ikke kommer under kommunal administration
4. Sønderborg Kommune med et enkelt dokument kan øge støtten til fremme og synliggørelse af foreningerne fra 930.000 kr. til 1.280.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs Sundhedsudvalgsformand Helge Larsens modsvar HER