Gospelkor lader op til Jubilæumskoncert

18. april 2013 Uncategorized

To fra Sønderborg Gospel Choir er rørende enige om, at gospel er fantastisk musik og det giver gnist, gejst, energi og livsglæde at synge med. Her i Sønderborg har de to sunget sammen i tre år.

– Jeg var flyttet hertil og pendlede faktisk til kor i Esbjerg, som jeg kommer fra, siger Kenneth Nielsen til Sønderborg Nyt. Han havde lidt mere end lidt svært ved at slippe koret i Esbjerg. dels på grund af venskaberne og dels fordi, han selv var med til at løbe det i gang.

– Nu har jeg sunget i Sønderborg i tre år og det er bare skønt. I koret er vi vidt forskellige mennesker og vi repræsenterer en masse forskellige job, fag og uddannelser, så det er ret inspirerende at snakke sammen, siger Kenneth Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vivi og Kenneth med gospel-vennerne. Foto: Bo Bach Jensen

Tralle-glad

– Gospel er det helt rigtige for mig, fordi det løfter humøret helt fantastisk. Man bliver “tralle-glad” og det er bare fedt, siger han og fortæller, at der snart er 20 års jubilæum i Sønderborg Gospel Choir.

– Det fejrer vi til september med et brag af en koncert i Alsion, hvor der vil være en helt række solister, siger Kenneth Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Old Lady

En af de gamle – når vi taler om antal år i koret – er Vivi Hjelm, der har været med i flokken i mere end 19 år. At hun har det herligt med vennerne og med gospel, siger antallet af år alt om.

– Gospel er det rigtige for mig og der er ingen andre musikgenrer, der har fristet siden jeg begyndte at synge gospel, siger Vivi Hjelm. Hun forklarer, at gospel rummer lidt fra jazz, rock, pop, country ja, selv heavy. Så det ser ud til, at gospelsangere får det hele i én buket.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har altid været glad for at synge og har da været gennem Højskolesangbogen flere gange. Men jeg vidste, at jeg havde det bedst med noget rytmisk og det blev så til gospel, sådan nærmest heldigt og tilfældigt, siger hun. Ligesom Kenneth Nielsen, så henter hun glæde, energi og fællesskab, når koret samles.

– Og så udfordres jeg sangmæssigt og lærer virkeligt meget, siger Vivi Hjelm.

 

Se Bo Bach Jensens Gospel-fotos:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...