Gråsten Fjerkræ: Flere og flere køber frilandsænder

25. oktober 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

En bevidst satsning på dyrevelfærd er baggrunden for, at en af landets større fjerkræproducenter, Gråsten Fjerkræ i Kværs, på mindre end et år kan notere en fremgang i salget af frilands landænder og frilands berberieænder på ikke mindre end 46 pct.berberieaender-paa-marken

“Jeg tager det som et bevis på, at vores strategi er rigtig, og noterer mig med en vis stolthed, at en af landets store detailkæder har ønsket at få sin helt egen levering af ænder til både Mortens Aften og jul”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

Virksomheden har gennem årene hentet adskillige hædersbevisninger, diplomer og medaljer for sine produkter. Dyrenes Beskyttelse har i sin Andeguide 2015 tildelt Gråsten Fjerkræ 4,5 stjerner ud af fem mulige for deres Berberie Gourmet And.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tvangsfodring, klipning af både næb og klør og plukning af dun på levende dyr hører ikke hjemme i vores koncept. Vi tager dyrevelfærd alvorligt, og heldigvis bliver forbrugerne mere og mere bevidste om, at fjerkræs opvækst har betydning for kvaliteten.  Prognoser viser, at fjerkræ i 2023 vil tegne sig for den største andel af det totale kødmarked, så produkterne skal være i orden”, siger Gunder P. Jensen.

Kendetegnende for Gråsten Fjerkræs opdræt af ænder er, at det sker på arealer i umiddelbar nærhed af slagterierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ænderne kan selv gå den korte vej til slagteriet, og derfor påvirkes kødkvaliteten ikke af en lang og stressende transport.

Opdrættet og slagtningen af både Pekingand og Berberieænder sker på tre slagterier i nærheden af Flensborg, mens de økologiske berberieænder i dag kommer fra Frankrig.

I 2017 bliver der også økologisk produktion i Tyskland.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...