Historien: Hertugbyen er ikke bare en by som alle de andre

12. november 2016 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

På Biblioteket Augustenborg kan du onsdag kl. 17 høre overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen fra Sønderborg Slot fortælle om Augustenborg Slots historie.

Fra 1660 til 1848 var Augustenborg sæde for en gren af det danske kongehus. I begyndelsen ejede de kun en beskeden herregård på stedet, men med tiden blev de ejere af det meste af Sydals. Det gav anledning til at opføre det nuværende store slot, og omkring det groede en særlig hofby op.aug3

Artiklen fortsætter under annoncen

En by, der ikke ville være her, hvis ikke der var blevet bygget et slot.

Sideløbende med slottet blev bygget, så blev der bygget huse til hertugens “embedsfolk” og der var også en del håndværkere, der fik bygget, så det er de samme mennesker, som byggede slottet, der har tegnet og bygget de spændende huse i byen.

Det gør Augustenborg unik og det bliver endnu bedre af, at byen ikke har nogle gårde i nærheden. Bortset fra en enkelt, der var der på hertugens tid. Altså var Augustenborg beboet af solide håndværkere, embedsfolk og enkelte forretningsdrivende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når målet for Augustenborg er at trække masser af turister til, så er det præcis den historie, der skal fortælles.

“Den gør Augustenborg unik og der er ikke andre byer i det nordlige Europa, der har den historie”, siger Jytte Urban fra Hertugbyens Bevaringsforening.

12. oktober 2024 Frivillige, Sønderborg

Borgens kunder blev klogere på organdonation

12. oktober 2024 Frivillige

Lørdag havde den lokale afdeling af Nyreforeningen en stand i Borgen – og de havde sygeplejerske Ingrid Jakobsen fra intensivafdelingen på Aabenraa Sygehus med. Formålet med standen er, at flere melder sig som organgdonorer. “Der er jo ingen, der ved, hvornår de står af, så det er en rigtig god idé, vi tager stilling til, […]

Læs mere...