Karen Damm og Thorkild Kristiansen vil i Regionsrådet

1. august 2013 Uncategorized

Karen Damm, Sønderborg, og Thorkild Kristiansen, Egernsund, skal repræsentere de sønderjyske interesser på den liste, som den tværpolitiske Regionsliste præsenterer op til valget til det syddanske regionsråd i november.

Thorkild Kristiansen, der er næstformand i Regionslisten, blev på opstillingsmødet placeret som nummer tre, mens Karen Damm besatte femtepladsen, og dermed er den eneste kvindelige kandidat på listen, der de næste par uger kan blive udvidet til flere end de 11 personer, der er på listen i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karen Damm vil i Regionsrådet.

Karen Damm vil i Regionsrådet.

Regionslisten er i dag repræsenteret i det syddanske regionsråd af tidl. overlæge Jørgen Pless, Svendborg. Siden valget har listen ændret navn fra Lokallisten Region Syddanmark til ”Regionslisten”, og stiller derfor op til novembervalget på Liste L.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thorkild Kristiansen, 71 år, er tidligere adm. dir. i TopDanmark og har i 8 år været medlem af byrådet i både Broager og Sønderborg. I indeværende valgperiode er han Fælleslistens første suppleant til Sønderborg Byråd, og står derfor altid parat til at ”hoppe ind”, hvis et af listens medlemmer bliver forhindret i at deltage i et møde.

Byrådsmedlem Karen Damm, 64 år, blev ved valget for snart fire år siden valgt ind i Sønderborg Byråd for Fælleslisten, som hun dog forlod 10 måneder sener, for, sammen med Anita Kjøng-Rasmussen, at blive løsgænger. Baggrunden for bruddet med Fælleslisten var bl.a. utilfredshed med den måde listen arbejdede på i byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det var egentligt min mening at sige farvel til politik, men når du gentagende gange bliver opfordret til at fortsætte er det svært at sige nej. I regionsrådet handler det jo også om at lytte til borgerne, som vi har gjort i Sønderborg. Det var faktisk os løsgængere, der som de første sagde nej til vindmøller på land. De hører hjemme til havs. Derfor er det jo en lille sejr at se, at der nu er et flertal imod vindmøllerne. Så det nytter at kæmpe, selvom det af og til kan se håbløst ud, siger Karen Damm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karen Damm og Thorkild Kristiansen vil i regionsrådet bl.a. arbejde for en bro fra Als til Fyn, en bedre offentlig transport med fokus på buskørsel i tyndt besatte områder og timedrift på togstrækningen fra Sønderborg til Tinglev.

Thorkild Kristensen stiller på Liste L.

Thorkild Kristensen stiller på Liste L.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ønsker også et sundhedsvæsen, hvor det er borgerne og sundhedskvaliteten, der er i centrum. Det kan gøres meget bedre end, det er i dag, siger Thorkild Kristiansen, og opfordrer samtidig sønderjyderne til at komme med de emner, de finder regionsrådet skal arbejde med. For os handler det om at lytte, også når og hvis vi bliver valgt. Vi har desværre set mange eksempler på det modsatte.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 112, Sønderborg

Bilist påvirket af heroin, amfetamin og hash

28. september 2023 112

Onsdag standsede politiet en bilist, som kom kørende på Skovbyvej i Mintebjerg på Sydals. “Betjentene skønnede at bilisten var påvirket af stoffer og hun indrømmede, at hun havde taget heroin, amfetamin og hash”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Betjentene ransagede bilen og tjekkede lommerne på den 35-årig kvinde fra Sydals og de […]

Læs mere...