Kommune og boligforening ønsker at rive færre ghettoboliger ned

5. februar 2021 Politik

Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening ønsker kun at reducere boligmassen til 60 procent i boligområdet Nørager samt Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej og Konkylievej, der er på regeringens hårde ghettoliste. Baggrunden er en positiv udvikling i boligområdet og fremgang på alle de kriterier, der måles på ghettolisten.

Der skal stadig stå 60 procent af de almene boliger i boligområdet Nørager samt Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej og Konkylievej i Sønderborg den 1 januar 2030.

Det er ønsket i den dispensationsansøgning Sønderborg Kommune og boligforeningen sender til Transport- og Boligministeriet. Baggrunden er, at boligområdet er på den hårde ghettoliste, og det betyder i udgangspunktet, at andelen af almene familieboliger i området skal bringes ned til kun 40 procent af boligmassen senest den 1 januar 2030.

Boligområdet opfylder forudsætningerne for at søge dispensation: Boligområdet har færre end en 2.100 beboere – knap 1.300, og kun 1,49 procent er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer og det er pænt under landsgennemsnittet på 2,27 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg håber på en dispensation. Det er kommunens og boligforeningens vurdering, at en nedbringelse af boligmassen til 40 procent vil være et alt for drastisk skridt set i forhold til den positive udvikling, der har været i boligområdet gennem de seneste år”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

”Sønderborg Kommune og boligforeningen enige om at søge om dispensation fra kravet, så vi stadig har 60 procent af den almene boligmasse i området den 1. januar 2030. Ved siden af den fysiske omdannelse i boligområdet vil vi som kommune også skabe udvikling i det omkringliggende byområde samt arbejde med en bedre og mere sammenhængende infrastruktur i bydelen”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Økonomiudvalget behandler dispensationsansøgningen på udvalgsmødet møde den 10. februar.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...