Kursen for sundheden frem til 2023 er sat

23. maj 2019 Politik

Onsdag godkendte et samlet byråd sunhedsaftalen, som gælder frem til 2023.

“I aftalen er det gjort tydeligt, hvad kommunen skal gøre, regionerne skal og også hvad der skal klares af de praktiserende læger”, sagde sundhedsudvalgsformand Helge Larsen.

Aftalen er bygget op på politiske visioner, der alle bakkes op med konkrete mål, som sundhedsarbejdet skal føre hen imod.

“Under en del af processen arbejde vi med en ubekendt faktor – nemlig regeringens forslag om at nedlægge regionerne. I de prognoser, der er omkring folketingsvalget, så ser det ud til, at regionerne bevares”, sagde Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at fremtiden byder på store sundhedsmæssige udfordringer:

“Vi får flere kronisk syge, flere ældre over firs år, flere med psykiske lidelser. Tanken er, at kommune og region hjælper hinanden med de udfordringer”.

Samarbejdet gælder også det forebyggende.

“Og her vil vi lægge særlig vægt på rygning, trivsel og fedme”, sagde Helge Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...