Kvindedagen handler i år også om Facebook og andre sociale medier

22. februar 2017 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

De sociale medier fylder meget i mange menneskers hverdag og er med til, at folk holder forbindelsen trods store afstande.

“Og det er jo dejligt, der er så mange muligheder med de sociale medier. Der er så meget godt, men også meget ondskab i dem”, siger medlem af Kvindekomiteen Ruth Malle til SønderborgNYT.

Ruth Malle synes, sociale medier er fantastiske, men hun ser også skyggesiderne ved dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvindekomiteen står bag Kvindedagen på EUC Syd den 8. marts fra kl. 17 til 21.

“I september besluttede vi os til at Kvindedagen skulle have undertemaet: Kvinder og Sociale Medier”, siger Ruth Malle, der som leder af Sønderborg Kvinde- og Krisecenter også ser de mindre gode sider ved at være på de sociale medier. Nemlig at de kan bruges til social kontrol.

Der er rigtigt mange mennesker, der skriver om hvert eneste skridt de tager gennem hver eneste dag og krydrer ordene med fotos af alt fra det de spiser undervejs, steder de er og mennesker de møder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er jo fint, når bare man ikke er en af de få, der har en stalker”, siger Ruth Malle. Er det en voldelig x-kæreste eller x-mand, der er problemet, skal kvinden også være meget forsigtig på de sociale medier.

“Der er også alt det med hævnporno, der lynhurtigt spredes ud via Facebook. Det gælder også krænkende historier om en person, der lynhurtigt ses af flere tusinde”, siger Ruth Malle. Hun fortæller videre, der også er mennesker, der måske har installeret en gps i deres mobiltelefon.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Både via gps’en og de sociale medier kan ens færden kontrolleres af kæresten eller manden. Det kaldes social kontrol. Og så kan kvindens adgang til de sociale medier hackes og det åbner til endnu flere ondskabsfuldheder.

Du kan blive meget klogere på emnet: Kvinder og Sociale Medier, når du gratis træder indenfor til Kvindedagen på EUC Syd.

Læs mere programmet og meget mere om Kvindedagen HER

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...