Lions Als gav lederstafetten videre til Lions i Varde

11. maj 2017 Sønderborg

Lions Als var vært for årets distriktsmøde i et af Lions Internationals tre danske distrikter, 106C. Det blev holdt på BC Syd, hvor Lisbeth Andreasen fra Lions Als overlod stafetten som distriktets øverste leder til Kåre Jensen, Varde.

På mødet blev det markeret, at distriktets klubber i 100-året for Lions Internationals stiftelse har tjent 12,6 mio. kr. til velgørenhed.

Den arrangerende klub, Lions Als, benyttede anledningen til at slå et slag for lokale traditioner og events, mens gæster fra klubber i det meste af Jylland og hele Fyn strømmede til. Lions Als var vært for årets distriktsmøde i konsekvens af, at Lisbeth Andreasen fra klubben det forløbne år har været distriktsguvernør. Hendes afløser blev valgt i forbindelse med mødet, og distriktsguvernøren det kommende år hedder Kåre Jensen og kommer fra Lions Varde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye guvernørs øvrige hold blev også valgt, ligesom Kåre Jensen fik lejlighed til at fortælle om sine og dermed klubbernes fokusområder, når han det næste år står i spidsen for distriktet, skriver Lions Als i en pressemeddelelse.

Lions er verdens største non-profit velgørenhedsorganisation med omkring 1,3 mio. medlemmer i over 200 lande i verden. Lions bruger ingen donerede, indsamlede eller tjente penge på administration. Den minimale administration, organisationen har, betales af medlemmernes kontingent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren sagde velkommen

Borgmester Erik Lauritzen indledte arrangementet ved at byde velkommen til Sønderborg og bl.a. nævne nogle af de aktiviteter, som de fem Lions Clubber i Sønderborg Kommune er kendt fo. Eksempelvis Oldtimerløbet i Gråsten, massiv støtte til Rendbjerghjemmet, bogsalg i Sønderborg, transport af bl.a. hospitalsudstyr til Østeuropa, salg af tulipaner til gavn for arbejdet mod misbrug og salg af revyprogrammer.

Han pointerede værdien af den frivillige indsats, som Lions og mange andre foreninger yder, som et helt uundværligt supplement til den hjælp, kommunen kan yde til trængende. Han benyttede også lejligheden til at fortælle om et eventår 2017, hvor der bliver masser af koncerter, events, aktiviteter at vende tilbage til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som afslutning på distriktsmødet markerede deltagerne og de godt 20 ledsagere, at klubberne i distriktet allerede har tjent 12,6 mio. kr. til velgørenhed i den del af 100-året, som er forløbet.

Det skete ved at slippe en bunke kulørte balloner fri i luften over Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Fem af Danmarks dygtigste musikalske kunstnere går sammen på scenen

25. januar 2022 Kultur

På fredag klokken 20 går fem af Danmarks mest velrenommerede musikere på scenen sammen og så er der dømt musikalsk topmøde af den sjældne slags. Imellem sig har de spillet med hvad der kan kravle og gå af berømtheder fra såvel den internationale jazz-, rock- og popscene som den danske, skriver Sønderborghus. Benjamin Koppel, Laust […]

Læs mere...