Måske sætter Sønderborg indsamlings-rekord på søndag

3. juni 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

På søndag vil det vrimle med indsamlere på gaderne i Sønderborg Kommune – og de penge, der lander i indsamlernes bøsser, skal bruges på at lette hverdagen for familier, hvor der er et barn, der får konstateret diabetes.

Omkring 150 borgere i Sønderborg Kommune har meldt sig til at samle ind. Det er erfaringen fra alle landsindsamlinger, at dette tal kan ganges med 1000, så Sønderborg vil runde 150.000 kr. hvilket vil være 30.000 kr. mere end den hidtidige rekord.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er der desværre også hårdt brug for i Diabetesforeningen, siger Hans Cronbach, formand for Børnefamiliegruppen i Region Syddanmark:

– Jeg har netop fået at vide, at ambulatoriet i Sønderborg indtil udgangen af maj måned havde registreret 10 nye tilfælde af børn med diabetes. Normalt opdages der 12 om året, så det er en voldsom stigning, hvis det tal fortsætter. For 10.000 kr. kan vi hjælpe en familie med et kursus, der intensivt lærer dem at få en normal hverdag, netop fordi alle i familien bliver ramt, når et barn får diabetes, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Al mad med kulhydrater skal vejes, og der skal tages insulin for det. Blodsukkeret måles dagligt 8 – 10 gange med en fingerprikker og elektronisk måler. Hvis ikke blodsukkeret kan normaliseres, så det ligger mellem 4 og 8, risikerer barnet på sigt følgesygdomme som f. eks. skader på indre organer, synsnedsættelse og amputationer.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Vækstrådet har fået ny bestyrelse

18. juni 2024 Erhverv

Sønderborg Vækstråd har holdt ordinær generalforsamling, hvor der er konstitueret en ny bestyrelse. Michael Snerling, sonm er direktør hos Bitzer Electronics og udpeget af industrigruppen, er ny bestyrelsesformand. Derudover er Syddansk Universitet blevet en del af bestyrelsen, hvor det nye bestyrelsesmedlem, Henrik Bindslev, dekan for Det Tekniske Fakultet, skal være med til at skabe en […]

Læs mere...