Mindre røg og druk blandt de meget unge

22. april 2013 Uncategorized

De unge både ryger og drikker mindre, end de har gjort tidligere. Det viser en undersøgelse, som ssp-konsulenterne i Sønderborg har lavet i kommunens 9. klasser.

– Der er en tendens til, at de unge drikker mindre, at debutalderen er udskudt, og at de drikker knap så hyppigt. Og det er positivt, siger ssp-konsulent Ole Rasmussen.

I undersøgelsen svarer over en tredjedel af eleverne, at de aldrig har prøvet at drikke mere end fem genstande på en gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

To tredjedele af eleverne har aldrig røget en cigaret, og mere end ni ud af ti har aldrig prøvet at ryge hash.

– Det er dejligt at opleve, at alt det forebyggende arbejde virker, siger sundhedsformand Jesper Rosanes fra Byrådet. Han mener, at jo senere unge debuterer med alkohol jo større er chancen for, at de ikke lander i misbrug.

– Men det lavere forbrug af rusmidler blandt de helt unge rokker ikke ved, at der stadig er et rekordstort alkoholforbrug i Danmark.

– Og nu sættes afgifterne på øl og sodavand ned, selvom det er indlysende, at lavere priser giver øget tilgængelighed og det giver så større forbrug, siger Jesper Rosanes, der håber, at regeringen sætter penge af til alkoholbehandling og fedme-forebyggelse.

– Alting har en pris – også det at gå efter flere arbejdspladser gennem afgiftssænkninger, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk