Øvelse: Kæmpe-tsunami ramte Sønderjylland

3. oktober 2014 Uncategorized

Et jordskælv og en efterfølgende kæmpe-tsunami har ramt Sønderjylland. 300.000 mennesker er evakueret fra de sammenfaldne bygninger, men mange ligger stadig fanget under murbrokkerne. Det oplyser dr.syd.images (3)

Heldigvis er det ikke virkelighed, men scenariet i en kæmpe beredskabsøvelse, som starter fredag, og fortsætter resten af weekenden.images (1)

150 redningsfolk fra Danmark, Belgien, Holland, USA og Storbritannien deltager i øvelsen, hvor de ved hjælp af sporhunde, betonkædesave og avanceret lytteudstyr skal blive bedre til at redde overlevende ud af ruinerne.

“Det er vigtigt, at vi får trænet de kompetencer der skal til, for at vi kan hjælpe i alle slags situationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både i forbindelse med terrorangreb, og når elementerne raser”, siger Martin Thomsen, der er kolonnechef i Beredskabsstyrelsen.

Øvelsen er den største af sin slags i Danmark nogensinde, og den foregår med alle de elementer, som man ville se i en rigtig katastrofesituation.

En tsunami i Sønderjylland er nok ikke så sandsynlig i virkeligheden, men redningsholdene løser opgaver både herhjemme og i resten af verden.

I Sønderborg kommer ingen til at mærke til øvelsen – og til alt held ligger Noahs Ark klar ved slottet.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...