Øvelse: Kæmpe-tsunami ramte Sønderjylland

3. oktober 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Et jordskælv og en efterfølgende kæmpe-tsunami har ramt Sønderjylland. 300.000 mennesker er evakueret fra de sammenfaldne bygninger, men mange ligger stadig fanget under murbrokkerne. Det oplyser dr.syd.images (3)

Artiklen fortsætter under annoncen

Heldigvis er det ikke virkelighed, men scenariet i en kæmpe beredskabsøvelse, som starter fredag, og fortsætter resten af weekenden.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

150 redningsfolk fra Danmark, Belgien, Holland, USA og Storbritannien deltager i øvelsen, hvor de ved hjælp af sporhunde, betonkædesave og avanceret lytteudstyr skal blive bedre til at redde overlevende ud af ruinerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt, at vi får trænet de kompetencer der skal til, for at vi kan hjælpe i alle slags situationer. Både i forbindelse med terrorangreb, og når elementerne raser”, siger Martin Thomsen, der er kolonnechef i Beredskabsstyrelsen.

Øvelsen er den største af sin slags i Danmark nogensinde, og den foregår med alle de elementer, som man ville se i en rigtig katastrofesituation.

En tsunami i Sønderjylland er nok ikke så sandsynlig i virkeligheden, men redningsholdene løser opgaver både herhjemme og i resten af verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg kommer ingen til at mærke til øvelsen – og til alt held ligger Noahs Ark klar ved slottet.