Penge afsted til Als-Fynbroen

7. maj 2014 Uncategorized

Nu skal der sættes gang i nogle forundersøgelser til Als-Fynbroen og derfor har Byrådet sendt 0,3 millioner kroner ud af kassen. Regin Syddanmark og Faaborg Midtfyn Kommune har også afsat penge til formålet.

Petter Astrup fortalte om signalværdien i en Als-Fynbro.

Petter Astrup fortalte om signalværdien i en Als-Fynbro.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg håber, hele Byrådet vil bakke op om broen, siger Petter Astrup fra Venstre. han forklarer, at hvis det ene og alene handlede om trafik, så skulle der ikke laves en bro.

– Men det har stor signalværdi, når der skal snakkes udvikling, vækst og arbejdspladser, siger han. Petter Astrup har lidt mere indsigt i Als-Fynbroens bestyrelses tanker end de øvrige byrådsmedlemmer, fordi han selv er en del af den.

– Broen er en glimrende idé og jeg vil bare bede foreningen bag den om, at der tages stilling til, hvor lang tid, der skal bruges på at arbejde hen mod en bro. Der skal være en eller anden grænse, hvor man siger, at nu er det nok, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De kommende havbundsundersøgelser kan blive den første og endelig stopklods for hele projektet.

– Hvis broen opgives, så skal der tænkes i alternativer og det kunne være hurtige katamaranfærger og halvtimesdrift, siger Peter Hansen for at vise et eksempel og samtidig sende et vink om, at Venstre også synes, at vejen til Fyn skal føles kortere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...