Politikere vil arbejde for Als-Fynbroen

16. maj 2015 Augustenborg

Der skal mere skub på indsatsen for at få bygget en fast forbindelse mellem Als og Fyn.

“Rent politisk handler det om at få det her emne sat på den landspolitiske dagsorden”, siger borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen til DR.

Artiklen fortsætter under annoncen

als-fyn

COWI udgav i august 2011 en en rapport om en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Rapporten var bestilt af Region Syddanmark, Sønderborg og Faaborg-Midtfyn Kommuner.

 

En fælles strategi

“Der er en støtteforening, der arbejder godt for at få folkelig støtte, men vi er nødt til at få tingene sat lidt mere i system, hvis vi politisk og administrativt skal videre med det”, siger borgmesteren.

Gruppen skal efter planen bestå af politikere fra Sønderborg og Faaborg-Midtfyn kommuner samt fra Region Syddanmark. Christian Thygesen, borgmester i Faaborg-Midtfyn, har allerede meldt positivt tilbage til sin kollega:

“Der er gang i mange gode ting, men det her er med til at sætte yderligere fokus på forbindelsen og få sat den det

Klik på billedet og meld dig ind i foreningen.

Klik på billedet og meld dig ind i foreningen.

rigtige sted i debatten. Det handler om at skabe et forum, hvor vi kan skabe enighed om strategien for at fremme projektet”, siger Christian Thygesen.

Broen skal efter planen gå fra Bøjden på Fyn til Fynshav på Als. Håbet er, at byggeriet kan gå i gang i 2020, og en bro vil stå færdig fem til syv år senere.

Blandt de største fortalere for projektet finder man Danfoss’ bestyrelsesformand, Jørgen Mads Clausen, der har peget på, at en bro vil gøre det nemmere for koncernen at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk