ProjectZero handler om dig og global opvarmning

Arkivfoto
Arkivfoto
23. september 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

I Sønderborg er der fokus på CO2-regnskabet på vejen hen til at blive helt CO2-neutral. Mens hvis ikke andre hopper med på vognen, så går det globalt den helt forkerte vej.

Det bliver diskuteret på FNs klimatopmøde tirsdag.

Aldrig før er så meget CO2 røget direkte ud i atmosfæren.

 

Faktisk er to tredjedele af den mængde CO2, der maksimalt må slippe ud, hvis verdens temperaturstigning skal holdes under 2 grader, allerede brugt op.

Det er konklusionen i en artikel udgivet af Nature Geoscience.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Danskerne fortsat et af de folkefærd, der samlet set udleder mest CO2, siger Eigil Kaas, professor i meterologi på Niels Bohr Instituttet til Politiken.

Og selvom vi sælger CO2-kvoter til andre lande og på den måde holder samvittigheden ren, køber vi stadigvæk mange af de produkter, som i CO2-regnskabet er dyre at producere.

  • Det er stadigvæk os som forbrugere, der er synderen, siger Eigil Kaas, og derfor mener han,  det altid er godt, hvis man gør noget for at mindske sit eget CO2-udslip. Især for samvittigheden.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Og din samvittighed kan måske blive bedre, hvis du følger de fem råd fra Verdensnaturfonden og sparer klimaet for lidt af dine CO2-udslip.

Sådan kan du spare CO2 i hverdagen

1. Smid ikke madrester ud

Hvert år smider vi danskere 237.000 ton mad i vores skraldespanden. Brug resterne dagen efter i din aftensmad eller i din madpakke, eller frys dem ned og spise dem senere.

2. Spis kødfrit 2 dage om ugen

Især okse- og svinekød koster meget CO2 at producere. To kødfri dage om ugen vil give en besparelse pr person på 109,5 kilo CO2 pr år.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Fyld vaskemaskinen, vask på 30 grader og tør på tørresnor

Du bruger meget mindre CO2, din elregning bliver mindre, og dit tøj ser pænt og nyt ud i længere tid.

4. Brug sparepærer

Skifter du en almindelig elpære ud med én sparepære, sparer du 450 kroner 400 kilo CO2. Og så holder sparepærer op til 10 gange så lang tid som almindelige elpærer.

5. Sluk for standby-funktionerne

Et tv-apparat, der er tændt i tre timer om dagen og i standbyfunktion de resterende 21 timer bruger cirka 40 procent af sin energi i standbyfunktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kilde: Verdensnaturfonden

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...