SDU inviterer til Åbent Hus på lørdag

30. januar 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Sidste år søgte mere end 40.000 unge ind på en bacheloruddannelse på de danske universiteter. Trods et mindre fald sammenlignet med året før, viser den store tilstrømning, at mange unge er parate til at knokle med komplekst stof på videregående uddannelse. Men hvad kan de egentlig bagefter? Hør mere om dette og meget andet til Åbent Hus på Syddansk Universitet.

Det er hverken mængden af læsestof eller et højt fagligt niveau, der vækker størst bekymring hos unge, som overvejer at søge ind på universitetet. Epinion udførte i 2019 en kendskabsanalyse for Syddansk Universitet, og et af delresultaterne viser, at unge, der er i gang med at vælge uddannelse, er meget optagede af, om de kan få arbejde bagefter, skriver SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uendelige muligheder

Bekymringerne om de fremtidige jobmuligheder gælder alle, men på SDU oplever vi, at de især er udbredte blandt unge, som er interesserede i uddannelser, der ikke uddanner til en bestemt profession. Det er også her, det nogen gange kan være svært at forklare nytteværdien af uddannelsen.

Line Keldorff Tvergaard, som er studievejleder på SDU, genkender udfordringen:

“Når familie eller venner spørger til ens fremtidsudsigter, er det lidt lettere at sige, at man læser til læge eller ingeniør end at forklare, hvad man bliver, når man tager en uddannelse, der ikke peger lige så entydigt på en profession. Men ser vi på de titler, som tidligere studerende har i dag, kan vi se, at mulighederne er næsten uendelige. Der er for eksempel både humanister og jurister, der arbejder med HR hos Novo Nordisk, og ingeniører der arbejder med spiludvikling. Arbejdsmarkedet rummer det hele”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg råder både de unge og forældre til ikke at stirre sig blinde på, at den slagne vej ikke lige ses med det samme. Kig i stedet på de stærke kompetencer vores bachelorer og kandidater kommer ud med end kun på de fag, de har læst”, siger hun.

Analyse og kritisk tænkning

Deres kernekompetencer er analyseevne og kritisk tænkning.

“Det er jo ikke kun læger, der kan stille en diagnose, og opfindere, der kan finde på nye løsninger. Det, der kendetegner universitetsuddannede, er, at de gennem studierne har lært at identificere og sætte ord på komplekse problemstillinger – og at de også evner at komme med løsninger på dem”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den faglige dybde inden for et specifikt stofområde har de naturligvis også. Det er blot vigtigt at huske, at deres kernekompetencer kan sættes i spil på mange måder”, siger Line Keldorff Tvergaard.

 Kom tæt på SDU

SDU Sønderborg inviterer lørdag 1. februar kl. 09.30 til Åbent Hus for at give uddannelsessøgende et godt grundlag for deres studievalg.

Her vil der være mulighed for at komme tæt på uddannelserne og spørge ind til kompetencer og karriereveje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagerne kan:

  • møde undervisere og studerende fra SDU’s bacheloruddannelser, som alle er klar til at fortælle om deres uddannelser og om studielivet på universitetet
  • høre oplæg om uddannelserne
  • få inspiration gennem mini-forelæsninger
  • høre om boliger
  • møde studenterlivsforeninger
  • få en rundvisning på campus
  • få mere at vide om testbaseret optag i kvote 2.

Se programmerne her.

Artiklen fortsætter under annoncen