SF: Ny politiskole skal ikke til Herning – men Sønderborg

18. maj 2015 Politik

Venstre og Dansk Folkeparti har over for avisen ytret ønske om at åbne en politiskole i Herning foruden den, der allerede er i Brøndby i dag.

Ideen om en Politiskole i Sønderborg har tidligere været foreslået af SF. Det var i forbindelse med lukningen af Sergentskolen.

Ideen om en Politiskole i Sønderborg har tidligere været foreslået af SF. Det var i forbindelse med lukningen af Sergentskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kan såmænd godt unde Herning en politiskole. Men Sønderborg giver rigtig god mening. Byen har blødt statslige arbejdspladser efter kasernelukningen, og for nylig er sygeplejeskolen rykket ud af byen”.

“Derfor vil det give så meget mening at få en afdeling af politiskolen placeret på kasernen, når asylcentret rykker ud fra 2016”, siger Karina Lorentzen Dehnhardt i en skriftlig kommentar.

Artiklen fortsætter under annoncen

SFs retsordfører undrer sig også over, at Venstre og Dansk Folkeparti nu ønsker at åbne en politiskole i provinsen, når partierne i 2013 ikke bakkede op om et forslag om at oprette en politiskole i Sønderborg på den nedlagte kaserne.

“Jeg er sådan set enig i, at der skal flyttes statslige arbejdspladser ud. Jeg kan bare ikke forstå, at hvis højrefløjen er så optaget af statslige arbejdspladser, hvorfor de ikke bakkede mig op i at lave politiskole i Sønderborg, da jeg havde det på politiforligskredsmødet i 2013”, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun stillede forslaget for to år siden efter forslag fra fire lokale politikere i Sønderborg og Aabenraa.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...