Skolebørn skal hjælpes af med overflødige kilo

8. maj 2013 Uncategorized

Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har gennem flere år haft fokus på børn og overvægt. En måling af børnene i 0. klasse i skoleåret 2011/12 viste, at 18 procent af børnene var overvægtige. Disse børn har øget risiko for helbredsproblemer, mistrivsel og social isolation, og det skal der gøres noget ved, mener sundhedsudvalget, der netop har godkendt et projekt, der skal opspore og skabe en sammenhængende indsats for overvægtige børn fra fødslen og frem til skolealderen.

Frode Sørensen vil følge vægtprojektet tæt.
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Projektet gennemføres fra august 2013 til og med udgangen af 2015. Projektet forankres i sundhedsplejen, men har fokus på, at alle kommunale aktører, der har kontakt med småbørn involveres i arbejdet.

 

– Projektet har fokus på tidlig opsporing. Jo tidligere vi får kontakt til børn og forældre, jo bedre er mulighederne for at yde en effektiv indsats. Og så skal vi i gang med at udvikle nogle rigtig gode og målrettede tilbud til de overvægtige småbørn og deres forældre, siger Jesper Rosanes, formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Et tidligere projekt har vist, at forældreundervisning har en god effekt på både børn og forældres overvægt. Derfor vil forældreundervisning indgå i projektet. Et af succeskriterierne for projektet bliver, at ud af 851 børn i 0. klasse skal 151 ned i vægt og 50 undervægtige skal op i vægt. Målet skal være nået i skoleåret 2014/15.

 

– Det her er en meget vigtig indsats, og det fine ved projektet er, at vi har defineret nogle helt konkrete effektmål, så vi løbende kan følge op på, om udviklingen går den rigtige vej. Og justere indsatsen, hvis det ikke sker, siger Frode Sørensen, medlem af sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...