Sønderborg Nyt: Dialog kunne have taget ABU-sagen i opløbet

28. juli 2014 Politik

Sønderborg Nyt mener:

Gennem en tid har Sønderborg Nyt taget afsæt i anonyme kilder, der udtaler sig yderst kritisk om forholdene på Alssund Børne- og Ungdomscenter, hvor der netop er kommet en kritisk rapport om en af afdelingerne på institutionen.by1

Artiklen fortsætter under annoncen

Mandag har kommunens topledelse fortalt deres version af sagen til Sønderborg Nyt og så er dele af tilsynsrapporten beskrevet.

Lige nu arbejdes der på højtryk med at få rettet op på fejl og mangler på institutionen, så det skærpede tilsyn ikke ender med, at tommelfingeren vendes nedad hos Socialtilsynet. Sønderborg Kommune er virkeligt samarbejdsvillige.

Men det kunne Sønderborg Kommune have været langt tidligere. For eksempel kunne de have udleveret de bilag, som Socialtilsynet bad om – og Sønderborg Kommune kunne også være kommet, da der blev indkaldt til partshøring første gang.

Børne og Ungedirektør Jette Østergaard, chefen for Børn og Familie Marianne Helms og en specialkonsulent siger i en samtale med tilsynet, at de ikke var bekendt med forholdene på Alssund Børne- og Ungdomscenter. Her kan nogle mene, at hvis man mangler viden om nogle af de ting, man skal tage sig af, så er det en god idé at spørge. De lander jo alligevel med ansvaret.

Borgmester Erik Lauritzen står i sidste ende med det politiske ansvar og ham kan man vel næppe laste for, at han ikke lige har ringet til ABU for at høre, om det går godt. Som borgmester må han læne sig op ad sine forvaltninger og hvis han føler, at de svigter, så må han gøre noget ved det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når ansatte fortæller om fejl og mangler, kan der hurtigt gribes ind.

Når ansatte fortæller om fejl og mangler, kan der hurtigt gribes ind.

En borgmester kan umuligt have føling med alt i kommunen og det skal han heller ikke have. Det er der ansat ledere til.

Artiklen fortsætter under annoncen

De vidste det

De anonyme kilder har kendt til manglen på pædagogisk styring omkring børnene og de har længe vidst, at ledelsen ikke er ret god. Og det har de – ifølge dem selv – sagt flere steder – men først nu, hvor Socialtilsyn Syd banker i bordet bliver der handlet på tingene i forvaltningen.

Måske kan de anonyme nuværende og tidligere ansatte samle mod til at opsøge Børne- og Uddannelsesudvalget i samlet flok og fortælle, om man kan vente, at der er flere afdelinger på Alssund Børne- og Ungdomscenter, hvor alting halter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ene og alene noget, de skal gøre for børnenes skyld.

Hvis der over tid kan sikres en konstruktiv dialog mellem kommunens øverste ledelse og menige ansatte, så kan de udsatte børn ende med at profitere af opholdet på Alssund Børne- og Ungdomscenter. Og det er jo dét, som alting bør dreje sig om. Børnene.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Babyboom i Sønderborg

13. maj 2021 Samfund

Der er født 10 procent flere babyer i Sønderborg i første kvartal 2021 end året før og det ligger noget over landsgennemsnittet der viser, at der er født 3,4 procent flere babyer i Danmark – og faktisk er der tale om hele 7,2 procent flere babyer i marts end samme måned for et år siden. […]

Læs mere...