Universe har altid et stært, serviceminded team i parken

29. juni 2013 Uncategorized

Universe ansætter hver sæson mellem 80-90 sæsonmedarbejdere til at varetage parkens mange funktioner. Medarbejderne er valgt på  attitude og har herefter været på et uddannelsesforløb. Universe tror på diversitet og i parken er der sæsonmedarbejdere med vidt forskellig  baggrund – alle er klar til at yde en ekstraordinær service overfor gæsterne.

Stacey på arbejde i Universe.

Siden 2009 har Universe med succes anvendt en utraditionel rekrutteringsform for sæsonmedarbejdere. Idéen med at anvende en anden form  end jobsamtaler og gennemlæsning af CV’er, er at finde de bedst egnede til at levere den service og gæsteoplevelse som Universe prioriterer  så højt.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ved, at for gæsterne er det vigtigt at møde engagerede medarbejder, der udviser åbenhed og indlevelse. Vi har udviklet et  uddannelsesprogram som sikrer, at medarbejderne er klædt på til at give en ekstraordinær service og udføre de nødvendige arbejdsopgaver  siger adm. direktør i Universe Pia Bech Mathiesen.

 

I forhold til rekrutteringsprocessen viser Universe tydeligt, at alle er velkomne. Der screenes således ikke på køn, alder og nationalitet inden  workshoppen.

Mangfoldighed er en styrke

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er flere nationaliteter og medarbejdere i alderen 18-67 ansat som sæsonmedarbejder. De fleste har flere funktioner i parken, som f.eks.  Stacey, som har vagter både i Burger Factory, Café Universe og rengøringsafdelingen. For Stacey er det første sæson i Universe. Hun er  uddannet kok i England, men har de seneste 16 måneder boet i Nordborg.

Louise er trukket i arbejdstøjet.

-Jeg er så glad for mit arbejde i Universe. Jeg synes det er dejligt at indgå i det teamwork, vi har her i Universe og være med til at give  gæsterne en mindeværdig dag, siger Stacey.

Artiklen fortsætter under annoncen

Min er fra Kina og kom med sin mand til Nordborg pga. job på Siemens. Min har en Bachelor i International Business, men arbejder lige  for tiden i Universe som medarbejder i rengøringsafdelingen og som guide, når der er kinesiske grupper i parken.

– Jeg er glad for at arbejde i Universe, som er et sted, hvor idéer bliver hørt og hvor jeg som medarbejder føler mig anerkendt, sigeer Min.

Liza er fra Litauen. Hun har vagter i oplevelsesafdelingen , Food2Go og i rengøringsafdelingen. Liza har kun arbejdet i Universe siden april,  men har allerede haft en guidet tur på russisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I Universe er der en rigtig god energi, siger Liza.

Louise er en 21 årig lærerstuderende, som bor i Sønderborg. Hun har valgt matematik og natur og teknik som sine linjefag. Siden april har Louise haft vagter som parkguide og som formidler i Universe. Louise mestrer Science Show og er også uddannet i parkens interaktive  animerede robotshow med robotten Robert. Når Science Camp perioden går i gang vil Louise også fungere som  Science Camp instruktør.

– Jeg synes jeg har et perfekt feriejob. Jeg får masser af erfaringer med de gæster, som jeg har kontakt med. I Universe har jeg også rigtig  gode kolleger og jeg går altid hjem med et smil på læben, siger Louise

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans er en af aldersrepræsentanterne med sine 67 år. Hans har boet 30 år i udlandet og arbejder i øjeblikket som parkguide i Universe.

– Jeg har arbejdet i store internationale virksomheder – men har dog aldrig mødt et sted, hvor god service praktiseres som i Universe”,  siger Hans Flindt.

Sprogkundskaber ud over det sædvanlige

Fordelen ved at have medarbejdere fra forskellige lande er bl.a. deres sprogkundskaber. I Universe har alle medarbejdere navneskilte med  små flag, som indikerer hvilke sprog de behersker. Der er mange flag i brug – blandt andet hollandsk, russisk, portugisisk, fransk, spansk og  de mere udbredte tysk, engelsk….. og sønderjysk.

– Det er en stor styrke, at vi i Universe kan tilbyde f.eks. guidede ture på kinesisk, russisk, engelsk og tysk. Og sønderjysk klarer vi også nu og  da, siger oplevelseschef i Universe Thomas Bjørn-Lüthi.

Skrevet af: Ole [email protected]
>