Venstre vil beholde erhvervsfiskerne i Sønderborg

Venstre vil beholde fiskeriet i Sønderborg. Arkivfoto: Ole Kæhler
Venstre vil beholde fiskeriet i Sønderborg. Arkivfoto: Ole Kæhler
16. marts 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Venstre har sat et punkt på Byrådets dagsorden og målet med det er, at Byrådet beslutter at bede forvaltningen komme med et oplæg til Økonomiudvalget, hvor man i forhold til udbud af Sundgadeprojektet vurderer mulighederne for at erhvervsfiskerne stadig kan lægge til kaj ved Sundgade og samle deres fiskerirelaterede aktiviteter i ’Fiskeladen’ på Sundgade, som i forvejen står til at blive bevaret.

”Der er en lang tradition for fiskeri i Sønderborg og det miljø, der er omkring det, vil vi gerne bevare. Vi har talt med fiskere, som fortæller, at de kan klare sig med træhallen på Sundgade, så måske kan der komme en løsning, som gør, der stadig bliver landet fisk i Sønderborg”, siger Venstres Tage Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var en plan om at flytte erhvervsfiskerne til Mommark, men den mulighed blev blæst væk af stormfloden.

”Måske bliver det muligt engang at flytte fiskerne derud, men det kommer til at tage tid, så der er brug for en løsning indtil havnen i Mommark er klar til”, siger han.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, siger til SønderborgNYT, at fiskeriet også er vigtigt for andre erhverv.

”Det gælder blandt andet isværket, som udover at forsyne fiskerne med is, også leverer til Ringridningerfesten, Nord-Als Musikfestival og mange andre”.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...