Vis hensyn når IForm-løbet afvikles lørdag

23. april 2015 Sønderborg

Sønderborg er for første gang vært for IForm-løbet, som ventes at samle op imod 2000 deltagere. Løbet foregår i byen, hvor det vil skabe liv og stemning. Arrangørerne håber på, at afviklingen vil være præget af, at alle tager hensyn til hinanden.images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af hjælp og hjælpere i form af medlemmer af Politihjemmeværnet, Vidar Atletik og medarbejdere fra Vej&Park er på plads for at hjælpe med en god afvikling. Men da der er tale om et motionsløb, er der kun tale om ganske få egentlige vejspærringer – man vil i stedet se løberne på gader og veje, hvor der også er anden trafik. Løberne skal overholde færdselsloven, men en god gestus vil naturligvis være, at man over alt venter og giver løberne plads, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

IForm-løbet byder på to ruter på henholdsvis fem og ti km. Begge ruter har start og slut ved Ringriderstatuen ved Sønderborg Slot/Sdr. Havnegade.

Fem km-ruten

bevæger sig via Slotsbakken og Strandpromenaden til vendepunkter ved lystbådehavnen og krydset friheds Alle/Ringgade, inden det går retur mod centrum via Hertug Hansen Vej, Strandvej, Batterivej, Ll. Rådhusgade, Østergade, Jernbanegade, Perlegade, Rådhustorvet, St. Rådhusgade, Brogade, Bjerggade og Stengade retur til Sdr. Havnegade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ti km-ruten

følger samme rute til og med Stengade, hvorefter den fortsætter mod nord ad  Nørre Havnegade via Bosager og Joachimparken til Prins Henriks Avenue, hvor der er vendepunkt ud for Jordemoder- og Rygcentret. Derfra går det retur til målområdet på torvet ved Sønderbro via Engelshøjgade, Helgolandsgade, Kirke Alle, Jomfrusti og Nørre Havnegade.

Vejspærringer

  • Slotskajen er spærret fra fredag kl. 08 til lørdag kl. 20 (der er adgang til slottets p-plads for gæster til museet)
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Slotsbakken og en del af Strandvejen er spærret kl. 10.50-11.15 lørdagtrafik
  • Hertug Hans Vej er ensrettet i retning mod centrum kl. ca. 9-13 lørdag
  • Havnegade er spærret lørdag, formentlig frem til kl. 15
  • Æblegade er spærret kl. 9-13 lørdag
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Rådhustorvet er ikke tilgængeligt for varelevering efter kl. 10 lørdag
  • Der er afspærring til løberne på Rådhustorvet, men stadig mulighed for udeservering foran cafeerne.

“Jeg synes, vi sammen med arrangørerne har gjort rigtig meget for, at løbet kan afvikles på en god måde og sådan at både løberne, publikum og byens borgere får en god oplevelse. Hvis det skal lykkes, så er reglen over alle andre regler: Vis hensyn”, siger Connie Davidsen, der er Sønderborg Kommunes tovholder i forhold til trafikafviklingen.

Se evt. kort over løberuterne på

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...