1864: Skal Istedløven smeltes og bruges til medaljer?

14. marts 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

14. marts 1864

Efter at have været behandlet relativt intensivt i den danske presse (herunder Fædrelandet 2. marts) har den tyske presse nu også taget historien om Istedløven op. Løven var et monument til minde om den afgørende danske sejr over de slesvig-holstenske oprørere under Treårskrigen (1848-1850). I slutningen af februar blev den skæmmet og fjernet fra sin plads i Flensborg, og som den nationalliberale avis Fædrelandet kan berette fra den tyske presse, så går snakken om dens fremtid:images (3)images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

”Metalvarehandler Lorenzen fra Altona, som besørgede dets [monumentets] Nedrivelse, har nu ansøgt Civilcommisairene om at maatte faae Stykkerne udleveret, men er blevet henvist til den preussiske Regering. Stykkerne ere henlagte i Stænderhuset, og et Forben, som en dansk Flensborger havde bemægtiget sig, er atter blevet skaffet tilveie. På et Andragende fra 150 tyske Beboere af Flensborg, med Kjøbmand Funcke i Spidsen, om at maatte indsmælte det og lave Medailler til Fordel for et østerrigsk og preussisk Invalidefond, have Civilcommisairene svaret, at de for Øjeblikket ikke vilde tage videre Bestemmelser.” Desuden er et dansk tilbud om at købe løven for 5000 rigsdaler blevet afslået.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs videre på www.1864live.dk

26. april 2024 Politik, Nordborg

Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

26. april 2024 Politik

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med. “Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil […]

Læs mere...