1864: Skal Istedløven smeltes og bruges til medaljer?

14. marts 2014 Kultur

14. marts 1864

Efter at have været behandlet relativt intensivt i den danske presse (herunder Fædrelandet 2. marts) har den tyske presse nu også taget historien om Istedløven op. Løven var et monument til minde om den afgørende danske sejr over de slesvig-holstenske oprørere under Treårskrigen (1848-1850). I slutningen af februar blev den skæmmet og fjernet fra sin plads i Flensborg, og som den nationalliberale avis Fædrelandet kan berette fra den tyske presse, så går snakken om dens fremtid:images (3)images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

”Metalvarehandler Lorenzen fra Altona, som besørgede dets [monumentets] Nedrivelse, har nu ansøgt Civilcommisairene om at maatte faae Stykkerne udleveret, men er blevet henvist til den preussiske Regering. Stykkerne ere henlagte i Stænderhuset, og et Forben, som en dansk Flensborger havde bemægtiget sig, er atter blevet skaffet tilveie. På et Andragende fra 150 tyske Beboere af Flensborg, med Kjøbmand Funcke i Spidsen, om at maatte indsmælte det og lave Medailler til Fordel for et østerrigsk og preussisk Invalidefond, have Civilcommisairene svaret, at de for Øjeblikket ikke vilde tage videre Bestemmelser.” Desuden er et dansk tilbud om at købe løven for 5000 rigsdaler blevet afslået.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs videre på www.1864live.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...