25 år i lokalpolitik – uden at fortryde i bare et sekund

20. januar 2015 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Niels Ole Bennedsen har været socialdemokratisk byrådspolitiker i hele 25 år og det blev markeret med en buket blomster på det seneste byrådsmøde. Ikke fordi der står i en håndbog for lokalpolitik, at der skal gives en buket blomster, men i ren respekt for 25 år med udvalgsmøder, byrådsmøder og masser af andre møder.

Niels Ole Bennedsen har været med i et hav af møder gennem 25 års byrådsarbejde

Niels Ole Bennedsen har været med i et hav af møder gennem 25 års byrådsarbejde

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er rigtigt godt gået. Ikke alene at være med i 25 år, men at blive stemt ind igen og igen”, sagde Borgmester Erik Lauritzen i Byrådssalen.

Niels Ole Bennedsen har været på valg hele seks gange.

“Når jeg ser tilbage, så er 25 år ikke længe. Derimod er der længe til sommerferien”, siger Niels Ole Bennedsen. Tid er noget underligt noget – men selvfølgelig kan byrådspolitikeren se, at han har haft sin taburet i lang tid.

“Men jeg har ikke fortrudt min politiske indsats i så meget som et kort sekund”, siger han. Politik er mere end bare at sidde og snakke tingene på plads i politiske udvalg og så række hånden på på det rigtige tidspunkt i Byrådssalen, hvor hver eneste beslutning bliver lagt frem, så vi allesammen kan følge med, hvad det er Byrådet gør for os.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politik er også at få indsigt i masser af sager, følge beslutningsgange og blive klogere på en masse ting. Det er de såkaldte kampe, hvor det gælder om at få sin vilje. Det er at have strategier og taktikker – se det store i det små og omvendt.

“Politik er både udviklende og lærerigt”, siger jubilaren.

Afsæt i fagbevægelsen

Niels Ole Bennedsen har været lokalformand i Socialpædagogernes Landsforbund i Sønderborg og en del af hovedbestyrelsen. Fagforeningspolitik er også politik, selvom det ikke lige handler om alt det, som byråd, regioner, folketing og EU-Parlamentet arbejder med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg lærte at kigge efter muligheder og løsninger i fagforeningen og jeg blev rigtigt godt skolet”, siger Niels Ole Bennedsen. I 1975 meldte han sig ind i Socialdemokraterne i Ulkebøl, hvor han kunne sidde og trække i snorene fra formandsposten frem til 1983. I organisatione lærte han virkeligt, hvad partipolitik er.Nordborg, skilt

Artiklen fortsætter under annoncen

“I ’83 flyttede jeg til Nordborg, hvor jeg ved det efterfølgende kommunalvalg kom med på stemmesedlen som nummer 17 og gled i byrådet i Nordborg”, siger Niels Ole Bennedsen. Han fortæller, at han inden valget var aktiv i Nordals Boldklub og gætter på, han hentede en del af sine stemmer derfra.

“Personlige stemmer er jo ikke bare nogle man får. Det er nogle man henter”.

I Nordborg har Niels Ole Bennedsen både Kultur og Fritid og for Børn og Unge.

“Børn og Unge er spændende at have som område, fordi det handler om mulighederne for at sikre vores børn den bedste fremtid – og Kultur og Fritid er jo dér, hvor vi allesammen lever vores liv, når vi altså ikke lige er på arbejde”, siger Niels Ole Bennedsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så er alle lige

“Det er lidt specielt at sidde i bar overkrop i fodboldklubbens omklædningsrum. Så er det ligemeget om du er på imageskontanthjælp eller ingeniør på Danfoss. I klubben er vi allesammen fodboldspillere”, siger Niels Ole Bennedsen til SønderborgNyt. Det er godt, vi kan samles om andet end arbejde.

Efter kommunalreformen måtte Niels Ole Bennedsen smide sin byrådstaburet bag i bilen og trille den ind på Rådhuset i Sønderborg.

“Så blev jeg formand for det tidligere Borger- og Demokratiudvalg og det var spændende. Mest fordi udvalget ikke havde nogle drift-opgaver og heller ingen definerede opgaver”, siger Niels Ole Bennedsen.

“Vi kunne sætte os ved et bord og snakke om, hvad vi ville med udvalget. Der var frit slag og en million kroner at slå med”, siger han. Udvalget blev lavet, fordi der var en del ting, der faldt udenfor de andre udvalg – men efter de blev så suget ud i de almindelige udvalg igen.

Tungt socialudvalg

Efter det seneste byrådsvalg blev Niels Ole Bennedsen formand for Socialudvalget. En post han på ingen måde stræbte efter.

“Alle de ting der ligger indenfor det område har jeg jo inde på livet i mine arbejdsdage på Rendbjerghjemmet, så det

Inden politikerne begynder at diskutere her i salen, så er det besluttet, hvordan hvert enkelt forslag sendes videre i systemet. Det politiske arbejde foregår i udvalgene.

Inden politikerne begynder at diskutere her i salen, så er det besluttet, hvordan hvert enkelt forslag sendes videre i systemet. Det politiske arbejde foregår i udvalgene.

var dejligt med skole, børn, kultur og fritid i mit politiske liv”, siger han. Det betyder nu ikke, at han tænkt sig at sidde for bordenden af udvalget som en slags bisidder.

“De opgaver, der ligger i Socialudvalget berører rigtigt mange mennesker, så det er vigtigt, vi kommer med de rigtige løsninger i udvalget”, siger jubilaren. Niels Ole Bennedsen bruger rigtigt meget tid på at snakke med alle mulige mennesker. Også dem, der er i klemme et eller andet sted i det kommunale system.

“Når jeg snakker med de mennesker, der skal nyde godt af alt det vi beslutter i byrådet, så får jeg en god fornemmelse af, hvad det er, der skal til”, siger Niels Ole Bennedsen. Hans tilgang til tingene er ikke, at han skal vise, hvad han kan, men mere at møde mennesker, lytte og blive klogere – og så tænke de rigtige løsninger frem.

 

26. april 2024 Politik, Nordborg

Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

26. april 2024 Politik

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med. “Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil […]

Læs mere...