9-årige Mads Kraft fra Ulkebøl var i Belgien og køre gokartløb

9. marts 2023 Sport

Søren Kraft og hans 9-årige søn, Mads Kraft, er nu kommet hjem fra BNL Kick-off i Genk, Belgien. Det er sæsonens første store internationale gokartløb i Rotax serien, som Mads Kraft kører den danske version af. Der var deltagelse fra 16 nationer og op imod 200 kørere tilmeldt i alt i de forskellige klasser.

Førstepræmien i hver klasse er en adgangsbillet til Grand Finals, som er Rotaxseriens svar på VM, så alle de hurtige drenge og piger er til stede for at forsøge at sikre sig denne billet, skriver drengens far, Søren Kraft, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mads Kraft deltager for andet år i træk, dog kun for træningens skyld, fordi den stærke konkurrence afslører ens svage punkter og tydeliggør punkter, hvor vi skal dygtiggøre os. Vi tilgår naturligvis opgaven meget seriøst og fokuseret så vi kommer styrket hjem til den danske Rotaxserie.

I år havde vi allieret os med det danske kartingteam, First Racepoint, fra Fredericia, der har den viden og de kompetencer der kræves for at udvikle en kører som Mads Kraft.

Der var to trænings dage hvor vi skulle finde den rigtige opsætning af gokart og motor. Om lørdagen var der så tidtagning og indledende heats, som tilsammen afgør startplaceringen til henholdsvis prefinale og finale om søndagen, skriver faderen, Søren Kraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Låne-motor

Tidtagningen gik desværre ikke som forventet, Mads Kraft kvalificerede sig som nr. 35 ud af 36 og det så ud som om vores ellers meget gode motor ikke helt matchede konkurrenternes. Vi var heldige, at First Racepoint, som professionelt karting team hurtigt kunne tilbyde, at vi kunne leje en konkurrencedygtig motor til de indledende heat og søndagens to finaler.

Det hjalp gevaldigt på speeden og igennem de tre indledende heats formåede Mads Kraft at køre sig frem til startplads 33 i prefinalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I prefinalen havde det regnet, så banen var våd og meget glat. Mads Kraft havde lyttet opmærksomt til de råd coach Mads Riis, som selv har en blændende kartkarriere bag sig, havde udstukket inden løbet og lavede en kano start og var efter tredje sving havnet oppe midt i feltet, men han blev desværre involveret i en af konkurrenternes afkørsel i det glatte føre, som medførte at han blev allersidst med nogle sekunder op til feltet. Han formåede dog at køre sig op til plads 29, som blev startplacering ud af de 36 deltagere i finalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Finalen startede igen virkelig flot og Mads Kraft sprang frem til placering i starten af tyverne, men måtte i løbet af de 13 minutter løbet varer, se sig overhalet af enkelte hurtigere kørere, men endte på en flot 26. plads generelt i finalen. Så alt i alt har det været en fantastisk god og lærerig tur.

Årets sportsmand i klubben

Få dage inden afrejse til det store løb, havde vi uventet besøg i form af bestyrelsesformand Nicolai Kolmos Schmidt og bestyrelsesmedlem Carsten Neuman fra Als Gokart Klub, de kom for at overrække klubbens vandrepokal for årets sportsmand 2022. Pokalen har vandret siden 1991, så der er en lang række navne på den, og Mads Kraft er kommet i fint selskab. Han er virkelig stolt over at blive udvalgt til at holde den flotte pokal et helt år. Den kommer ikke til at stå på hylden med de andre pokaler, han har vundet. Den får æresplads inde på værelset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har da også allerede fortalt, at han vil præstere så godt som overhovedet muligt for at gense pokalen en anden gang.

Jeg er i øvrigt meget taknemmelig og stolt over, at min dreng er blevet tildelt den flotte pris, det betyder virkelig meget for ham, skriver farmand, Søren Kraft, der sammen med Abildgaard Auto, Sønderborg, Avis biludlejning, Sønderborg, Bygma, Sønderborg, KJ Autoparts ApS, Padborg og Metal Sønderjylland bakker op om den 9-årige gokartkører.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk