Har du den rigtige ladeløsning til din elbil?

Ny ladeguide til elbilejere
Ny ladeguide til elbilejere
8. december 2022 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

For mange elbilejere er det store spørgsmål, hvilken ladeløsning der skal vælges, for at få den rigtige pris og ladehastighed og for mange kan det virke uoverskueligt, da mulighederne er mange, både til elbilejeren der oplader der hjemme eller ved brug af offentlige ladestandere. Derfor har ProjectZero udarbejdet en guide til elbilejerne.

”Vi oplever en stor interesse for, hvilken ladeløsning der skal vælges, når nuværende eller kommende elbilejere skal vælge ladeløsning. Derfor har vi skrevet en ny guide, der giver et godt overblik over de forskellige muligheder og hvad elbilejerne skal være opmærksom på”, siger Anne Branderup fra ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

I guiden oplyses det blandt andet, at ladestandere til hjemmet er 11 kW ladere, der tager 4-6 timer at lade et batteri fuldt op alt efter størrelsen på elbilens batteri og der kan vælges flere løsninger:

”Der kan vælges en refusionsløsning med serviceaftale, hvor elbilejeren kan vælge at købe eller leje en ladestander via en udbyder, hvor der oprettes en serviceaftale som gør, at der kan modtages refusion for en del af den strøm, elbilen oplades med. Men elbilejeren kan også vælge selv at købe en ladestander, og her betales prisen for strøm via det el-selskab man vælger, men modtager ingen refusion”, nævne Anne Branderup som et eksempel på, at elbilejeren skal tænke sig godt om, når der skal vælges ladeløsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Guiden giver også svar på der forskellige muligheder for opladning via offentlige ladestandere, når familien er på farten eller ikke har egen ladeløsning i hjemmet. Du kan læse hele guiden fra ProjectZero her.

16. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

EU-kroner skal gøre lokale lastbiler og produktionsvirksomheder grønne

16. maj 2024 Erhverv

Lastbilkørsel og virksomhedernes energiforbrug står for en fjerdedel af den CO2-reduktion, som Sønderborgområdet skal have skåretn væk for at blive CO2-neutral i 2029. Den opgave har netop fået en håndsrækning fra EU, der har bevilliget 4,5 millioner kroner til projektet ZERO Industry, som Sønderborg Varme, Better Energy, ProjectZero og Sønderborg Kommune de kommende to år […]

Læs mere...