Temmelig varm skorsten udfordrede brandfolkene

11. februar 2023 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning blev ved 18-tiden kaldt til Dyvig Badehotel på grund af en automatisk brandalarm – og dernæst blev der ringet 112 fra Hørup Bygade i Hørup, hvor den var gal med en skorsten.

De frivillige brandmænd fra Hørup var også alarmeret og det samme var stigevognen fra Sønderborg.

“Temperaturen på ydersiden af skorstenen var temmelig høj”, siger Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.

Almindeligvis venter man på, at en skorsten køler ned af sig selv – og det var også den plan, der blev fulgt i første omgang. Ventetiden brugte indsatsleden på at køre til Perlegade i Sønderborg, hvor der en melding om røg fra en gulvvarmetermostat.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da jeg kom tilbage til Hørup var skorstenen oppe på over 400 grader på ydersiden og vi smed vi noget ned igennem, så vi fik raget glæderne ud”, siger Henrik Jacobsen og fortæller videre, at der ikke må fyres før skorstensfejeren har været der.

16. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

EU-kroner skal gøre lokale lastbiler og produktionsvirksomheder grønne

16. maj 2024 Erhverv

Lastbilkørsel og virksomhedernes energiforbrug står for en fjerdedel af den CO2-reduktion, som Sønderborgområdet skal have skåretn væk for at blive CO2-neutral i 2029. Den opgave har netop fået en håndsrækning fra EU, der har bevilliget 4,5 millioner kroner til projektet ZERO Industry, som Sønderborg Varme, Better Energy, ProjectZero og Sønderborg Kommune de kommende to år […]

Læs mere...