Hvis ældre er med til at præge byens udvikling, så vil de ældre bruge byens gader meget mere. Det mener By, Bolig og Landdistrikternes minister Carsten Hansen.
I Danmark er der en lang tradition for inddragelse af brugere og lokale borgere, når kommunerne planlægger fornyelse af byens rum. Men selvom mange borgergrupper er blevet inddraget og har bidraget med gode ideer, er det kun sjældent, at også de ældre er blevet hørt. Og det er vigtigt, fremgår det af en ny rapport fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. For hvis de ældre bliver hørt og inddraget, vil de øge deres tilbøjeligehed til at bruge byens rum – og det er godt for forskelligheden i bylivet, da ældre også bidrager til at skabe liv mellem husene.
Det skriver Ministeriet i en pressemeddelelse.
”Vi har en voksende andel af ældre i Danmark, der alle har forskellige ønsker og krav til den by, de bor i. Og mange ældre er kendetegnet ved at have tid og mulighed for at benytte byens rum. Derfor er det vigtigt, at vi også lytter til dem, når vi beslutter, hvordan fx nye pladser og byrum skal se ud og fungere,” siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.
I Sønderborg har både unge og ældre haft mulighed for at skrive deres forslag ind i planen Byliv og infrastruktur og også for at deltage i borgermøder, hvor forslag blev hørt og skrevet ind.