Arbejdspladser skal kunne rumme udviklingshæmmede

29. september 2013 Uncategorized

Byrådet i Sønderborg Kommune ønsker at fremme livskvaliteten hos især unge udviklingshæmmede. Der skal derfor udvikles visioner, der sikrer, at udviklingshæmmede får en bedre tilknytning til både private og offentlige arbejdspladser. Alle muligheder og håndtag skal undersøges, herunder om der er mulighed for at bruge den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse til at forbedre de unge udviklingshæmmedes tilknytning til arbejdsmarkedet.

Arbejdet skal munde ud i en ny vision for den beskyttede beskæftigelse og aktivitets- og samværstilbuddene på handicapområdet. Det særlige ved den proces, der nu går i gang er, at hver en sten skal vendes og både borgere, brugere, pårørende, medarbejdere, virksomheder, ledelsen, politikere, interesseorganisationer m.v. skal inddrages og komme med bidrag og ideer til arbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Jørgensen siger, at alle er gode til noget - også udviklingshæmmede.

Jørgen Jørgensen siger, at alle er gode til noget – også udviklingshæmmede.

I forbindelse med arbejdet med visionen skal det undersøges, om der kan skabes bedre muligheder for at få unge udviklingshæmmede ind på arbejdsmarkedet ved at adskille aktivitets- og samværstilbuddene fra værkstedtilbuddene. Tanken er, at en opsplitning, og dermed en specialisering på målgruppernes særlige behov, måske kan give en større jobeffekt.

– Nu sætter vi gang i en proces, hvor målet er, at vende ord til handling. Vi inddrager alle parter på området og skal vende hver en sten. Vi skylder de unge udviklingshæmmede en reel mulighed for at komme ud på arbejdsmarkedet. Alle har et potentiale og noget de kan bidrage med, siger Jørgen Jørgensen, formand for socialudvalget i Sønderborg Kommune.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...