Arbejdspladser skal kunne rumme udviklingshæmmede

29. september 2013 Uncategorized

Byrådet i Sønderborg Kommune ønsker at fremme livskvaliteten hos især unge udviklingshæmmede. Der skal derfor udvikles visioner, der sikrer, at udviklingshæmmede får en bedre tilknytning til både private og offentlige arbejdspladser. Alle muligheder og håndtag skal undersøges, herunder om der er mulighed for at bruge den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse til at forbedre de unge udviklingshæmmedes tilknytning til arbejdsmarkedet.

Arbejdet skal munde ud i en ny vision for den beskyttede beskæftigelse og aktivitets- og samværstilbuddene på handicapområdet. Det særlige ved den proces, der nu går i gang er, at hver en sten skal vendes og både borgere, brugere, pårørende, medarbejdere, virksomheder, ledelsen, politikere, interesseorganisationer m.v. skal inddrages og komme med bidrag og ideer til arbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Jørgensen siger, at alle er gode til noget - også udviklingshæmmede.

Jørgen Jørgensen siger, at alle er gode til noget – også udviklingshæmmede.

I forbindelse med arbejdet med visionen skal det undersøges, om der kan skabes bedre muligheder for at få unge udviklingshæmmede ind på arbejdsmarkedet ved at adskille aktivitets- og samværstilbuddene fra værkstedtilbuddene. Tanken er, at en opsplitning, og dermed en specialisering på målgruppernes særlige behov, måske kan give en større jobeffekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Nu sætter vi gang i en proces, hvor målet er, at vende ord til handling. Vi inddrager alle parter på området og skal vende hver en sten. Vi skylder de unge udviklingshæmmede en reel mulighed for at komme ud på arbejdsmarkedet. Alle har et potentiale og noget de kan bidrage med, siger Jørgen Jørgensen, formand for socialudvalget i Sønderborg Kommune.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...