Astronomi for voksne er Årets Aktivitet 2012

20. april 2013 Uncategorized

Indstilling fra to bestyrelsesmedlemmer Preben Grindsted og Henning Steen Jensen, som skriver:

Målgruppen for den nye aktivitet er alle, der interesserer sig for fysik, astronomi og det store univers.

Alssundgymnasiet undervises gymnasielever i fysik og astronomi af to meget passionerede undervisere Michael Lentfer Jensen og Martin Glitrup.

Atronomi-holdet hos FOF oplevede at være stjerner i et øjeblik.
Artiklen fortsætter under annoncen

Gymnasiet har et meget avanceret observatorium, der nu også er blevet fjernstyret. Observatoriet har i adskillige år taget billeder af forskellige objekter og fænomener i himmelrummet. Billederne er blevet bragt i kendte udenlandske videnskabelige magasiner, der har sat Sønderborg på verdenskortet.

Med de rette faciliteter og nogle meget kompetente lærerkræfter udbød FOF-Sønderborg et længerevarende Astronomikursus for voksne med Michael Lentfer Jensen som underviser.

Otte aftener har 16 voksne beskæftiget sig med stjernehimlen, udforskningen af Mars, Nordlys, stjernernes liv, sorte huller, Exoplaneter, Galaxer og universets udvikling og fremtid. Deltagerne har også været i observatoriet for at se stjernehimlen gennem det store teleskop.

Artiklen fortsætter under annoncen

FOF-Sønderborg har et rigtig godt samarbejde med Alssundgymnasiet, og således har voksne fået mulighed for at beskæftige sig med universet og benytte gymnasiets faciliteter.

Det har givet aftenskolen en ny målgruppe. Mennesker der interesserer sig for fysik og astronomi har mulighed for at få indblik i videnskaben på højt niveau.

Kursisterne har drøftet planer om at oprette en astronomisk forening, som i givet fald vil blive den første i Sønderjylland.

Kurset har også åbnet op for helt nye muligheder, som er med til at brande Alssundgymnasiet og ikke mindst Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...