Asyl: Menneskesmuglere er forretningsfolk

14. december 2014 Uncategorized

Menneskesmuglere har for alvor fået øje på Danmark som et godt sted at “sælge” til asylansøgere. Det forklarer Rigspolitiet, der, i takt med at antallet af asylansøgere til landet er steget, også har oplevet en eksplosiv vækst i antallet af sager om menneskesmugling. kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk lovgivning og forholdet for asylansøgere gør det nemt at sælge en tur til Danmark til flygtninge fra krigsområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Menneskesmuglerne er forretningsfolk, der bare beskæftiger sig med ulovlige forretninger. De kigger på markedet, og hvor man kan afsætte ’varer’. De ved udmærket godt, hvor man har de bedste forhold som asylansøger. Der er agenter for de her menneskesmuglerorganisationer, som rent faktisk promoverer Danmark”, siger Michael Tingskov Ask, politiinspektør, Nationalt Efterforsknings Center til Politiken.

Der er forskellige priser for forskellige lande. Turen til Danmark fra Italien koster f.eks. omkring 700 euro.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Christiansborg mener den borgerlige opposition, at regeringen har gjort Danmark attraktivt for asylansøgere ved at hæve visse ydelser og lade asylansøgere bo og arbejde uden for asylcentrene.

Artiklen fortsætter under annoncen

»Det har naturligvis betydning for tilstrømningen, at regeringen siden 2011 har lavet så massive vilkårsforbedringer«, siger Venstres udlændingeordfører, Karsten Lauritzen til Politiken.

Når nyankomne asylansøgere siger ordet “asyl” til Politiet i Sønderborg, bliver de udstyret med en togbillet til Sandholmslejren, hvor den allerførste sagsbehandling finder sted.

Læs Politikens artikel her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...