Asyl: Menneskesmuglere er forretningsfolk

14. december 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Menneskesmuglere har for alvor fået øje på Danmark som et godt sted at “sælge” til asylansøgere. Det forklarer Rigspolitiet, der, i takt med at antallet af asylansøgere til landet er steget, også har oplevet en eksplosiv vækst i antallet af sager om menneskesmugling. kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk lovgivning og forholdet for asylansøgere gør det nemt at sælge en tur til Danmark til flygtninge fra krigsområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Menneskesmuglerne er forretningsfolk, der bare beskæftiger sig med ulovlige forretninger. De kigger på markedet, og hvor man kan afsætte ’varer’. De ved udmærket godt, hvor man har de bedste forhold som asylansøger. Der er agenter for de her menneskesmuglerorganisationer, som rent faktisk promoverer Danmark”, siger Michael Tingskov Ask, politiinspektør, Nationalt Efterforsknings Center til Politiken.

Der er forskellige priser for forskellige lande. Turen til Danmark fra Italien koster f.eks. omkring 700 euro.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Christiansborg mener den borgerlige opposition, at regeringen har gjort Danmark attraktivt for asylansøgere ved at hæve visse ydelser og lade asylansøgere bo og arbejde uden for asylcentrene.

Artiklen fortsætter under annoncen

»Det har naturligvis betydning for tilstrømningen, at regeringen siden 2011 har lavet så massive vilkårsforbedringer«, siger Venstres udlændingeordfører, Karsten Lauritzen til Politiken.

Når nyankomne asylansøgere siger ordet “asyl” til Politiet i Sønderborg, bliver de udstyret med en togbillet til Sandholmslejren, hvor den allerførste sagsbehandling finder sted.

Læs Politikens artikel her.

Artiklen fortsætter under annoncen

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...