Asylcenter: Konservative håber på alternativ til kasernen

5. august 2014 Uncategorized

Venstre og Dansk Folkeparti har fra start meldt ud, at de er klar til at blokere for et asylcenter på Sønderborg Kaserne med en såkaldt paragraf 14-løsning, som gør, at Udlændingestyrelsen ikke kan flytte ind, mens der i op til 12 måneder arbejdes med en lokalplan for området.

Ole W. Stenshøj kan ikke se, hvordan et asylcenter passer ind i Frank Gehry-planen.

Ole W. Stenshøj kan ikke se, hvordan et asylcenter passer ind i Frank Gehry-planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konservative har sagt, at de heller kan se nogle fordele ved at der laves asylcenter lige op og ned af havnen, hvor der arbejdes på at udvikle det attraktive Frank Gehry-projekt. Fordi der arbejdes på at finde investorer til projektet, så er det yderst vigtigt, der er ro omkring tingene og der er flere sønderborgensere, der tvivler på, at det er attraktivt med et asylcenter som nabo til den kommende turistmagnet.

Hvis ikke byrådet bruger mødet på onsdag på at finde en alternativ placering af asylcentret, så vil Venstre og Dansk Folkeparti prøve at finde flertal for at bruge paragraf 14. Og Konservative er klar til at stemme for.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det har jeg orienteret borgmesteren om, siger konservative Ole Stenshøj.

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative siger enstemmigt, at de kun er imod placeringen af asylcentret – og ikke imod at der kommer nødlidende mennesker til Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...