Bæredygtighedskonference spares væk

20. december 2022 Politik
Holdet bag Impact the Future får ikke flere støttekroner fra kommunen
Holdet bag Impact the Future får ikke flere støttekroner fra kommunen

Bæredygtighedskonferencens ’Impact the Future’ skulle have været en årlig, tilbagevendende begivenhed i Sønderborg, men nu spares den væk, da udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter skal spare på omkostninger.

”Udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter har skulle finde besparelser for i alt 800.000 kroner årligt ud af et begrænset budget. Udvalget har i samråd med repræsentanterne fra landdistrikterne valgt at prioritere det nære og kerneopgaverne mest muligt, og besluttede derfor at konferenceaktiviteten måtte udgå”, siger udvalgsformand Tom Hartvig Nielsen til SønderborgNYT, og oplyser, at der kun har været begrænset dialog med folkene bag konferencen og at det må være op til byrådet, om konferencen skal fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Konferencen var født i Økonomiudvalget og det må være op til dem og byrådet som helhed ,om man ønsker at fortsætte konferencen”, siger udvalgsformanden.

Planen var, at konferencen skulle holdes den 1. og 2. november i år i Alsion, men den blev aflyst og i stedet holdt i Egypten, da folkene bag ’Impact the Future’ fik mulighed for at deltage under COP27 som blev holdt i Sharm el Sheikh.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er selvfølgelig enormt ærgerligt for projektet, hvis kommunens spareplaner potentielt også kommer til at påvirke den ellers godkendte bevilling til ’Impact The Future’. Sønderborg er for os stadig den oplagte og strategiske værtsby for vores bæredygtighedskonference, og vi arbejder derfor videre med lokale, nationale og internationale partner for målet om at holde projektet i Sønderborg samtidig med, at vi er dialog med andre byer i så fald det ikke lykkes”, siger Sissel Hansen, head of program & speakers hos Foreningen Impact2030, i en skriftlig kommentar til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencens mål var at blive en international, årlig begivenhed, der skulle samle virksomheder, organisationer og enkeltpersoner for at dele viden, udtænke innovative løsninger og sætte ekstra skub til en fremtid, der lever op til FNs verdensmål og samtidig bakke op om ProjectZerovisionen om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...