Billetsnyd kan lande på straffeattesten

7. april 2013 Uncategorized

Det er ganske let at købe busbilletten på mobilen. Men for en del – og især de unge – er det også blevet lidt for let at snyde med den nye billettype.

Kontrollørerne i Sydtrafiks busser har i løbet af årets første tre måneder opdaget 13 sms-snydere i busserne og de er alle blevet politianmeldt.

– Det bekymrer mig rigtig meget. Vi er jo vant til, at vi engang imellem politianmelder nogen, men der har vi højst været oppe på 15 om året, siger Jytte Brink, trafikkontrollør i Sydtrafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der er snydt med sms-billetten, er der typisk blevet ændret i datoen. Det har indtil nu været svært for buschaufførerne at opdage.

– Vi har fået lavet et system, så det er blevet nemmere for chaufførerne at kontrollere dem nu, siger Jytte Brink til dr.syd.

Det koster 750 kroner i afgift, hvis man bliver taget med en falsk billet. Men overtræderne bliver også politianmeldt, fordi det er dokumentfalsk. En enkelt falsk busbillet kan derfor give en plet på straffeattesten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...