Brugsen Als og Sundeved vil skåne miljøet for 600 kilometer kasseboner

15. juni 2018 Sundeved

7.000 bonruller – eller hvad der svarer til at trille én lang strimmel af kasseboner fra Als til København og tilbage igen.

Det er, hvad Danmarks største selvstændige brugsforening – Brugsen Als og Sundved – regner med at skåne miljøet for. Fra denne uge er det slut med at få en kassebon, medmindre du spørger efter den, når du handler i en af foreningens 13 brugser, siger brugsforeningens salgschef, Karsten Hansen, til DR Nyheder.

Ved kassen skiltes der med, at man skal bede om en bon, hvis man gerne vil have den.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kasseboner er faktisk rigtig giftige, så det er hovedårsagen til, at vi fjerner det her miljøskadelige papir”, siger han.

Kassebonerne har vist sig at være meget miljøbelastende, og i Sønderborg Kommune har man et mål om at være CO2 neutrale i 2029, og de små papirboner er altså et skridt i den klimarigtige retning.

Brugsen Als og Sundved er ikke de eneste, der aflaster miljøet.

Flere andre kæder har allerede digitaliseret bonerne, og i marts blev der indført plastikposer med pant i en række fynske Netto-forretninger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Samfund, Sønderborg

Borgerblikket – nu kan du følge dine Jobcentersager

29. november 2021 Samfund

For et år siden har kommunerne givet borgerne adgang til egne data på otte udvalgte sagsområder i det tilbud, der hedder Borgerblikket. Nu skydes anden etape i gang så man som borger nemt og hurtigt kan se udvalgte data om sine sager og indsatser på borger.dk. Anden etape går i luften den 1. december og […]

Læs mere...