Byrådet: Derfor forlader SF flertalsgruppen

1. juni 2013 Politik

SFs byrådsmedlem Jørgen Jørgensen skriver:

Det var en trist dag for Nordals. Med borgmesteren i spidsen svigtede Fælleslisten og Venstre en gylden mulighed for at medvirke til at skabe en positiv udvikling i Nordborg.

Det står efter den timelange diskussion i Byrådet forleden klart, at borgmester og flertalsgruppen ikke havde viljen til at skabe en positiv udvikling i centerbyen Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er efter SF’s opfattelse et stort svigt.

SF har to pladser ved bordet i Byrådssalen.

SF, DF og Socialdemokraterne havde i fællesskab fremlagt en vision om, i et frugtbart samarbejde mellem Nørherredhus (NH) og Nordals Idrætscenter (NIC), at skabe et kraftcenter, der dels fastholdt de 15.000 kursister på Nordals, men også gav mulighed for igen at udnytte NHs kulturfaciliteter.

Ved et kommunalt køb af NH og med NIC som driftsherre eller forpagter, ville det stadigvæk være muligt at udnytte hotel og kulturfaciliteterne i aftentimerne og weekenderne, hvilket kunne indbringe en indtægt der til rigelighed kunne finansiere købet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og med tankerne om også et etablere en socialøkonomisk virksomhed, med arbejdspladser til udviklingshæmmede, var det for SF en flot vision, som Nordborg i den betrængte situation har brug for.
Men sådan skulle det ikke være.

For det måtte ikke koste noget.
I SF er vi med på at hovedbyen Sønderborg skal styrkes, men vi har svært ved at forstå og acceptere, at vi kan bruger over 100 mio.kr på havnefronten, og så ikke vil investere i vore centerbyer Gråsten og især Nordborg, som udviklingsmæssigt er mest truet.
Ingen kan være i tvivl om hvor helhjertet SF, sammen med DF og A, har kæmpet for denne sag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen bør være i tvivl om hvor meget SF politisk har løftet de seneste 4 år.

Derfor er skuffelsen over den manglende imødekommelse fra borgmester, Fælleslisten og Venstre så stor, at SF ikke mere kan være en del af flertalsgruppen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...