Byrådspolitikere er ikke ligeglade med unge fra Ligeværd

7. november 2013 Uncategorized

Byrådsmedlemmerne Gitte Uttrup og Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Foreningen Ligeværd  Spørger: Hvem skal de unge stemme på?

Vi skal ikke bestemme, hvem de unge skal stemme på, men påstanden om, at alle politikere er ligeglade med de unge og de muligheder de har for at komme videre med uddannelse, bolig og beskæftigelse, holder ikke. Det er påstand, som vi  i hvert fald gerne vil tilbagevise. Vi er faktisk nogle, der både tænker på, og er interesseret i at gøre livet lettere og mere indholdsrigt for unge med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen, Fælleslisten.

Erik Lorenzen, Fælleslisten.

Rigtig mange unge får i dag et STU – tilbud lokalt i kommunen og som de fleste har stor gavn af. Nogle har brug for mere eftersom dette kun er et formiddagstilbud, det skal vi have udbygget, således der også er noget at foretage sig i fritiden og da mange ikke på eget initiativ formår at knytte sociale bånd, skal der støtte til. I mange tilfælde kan forældrene selv  løse denne opgave, dog ikke alle har resurserne  til dette og så må der andre personer ind over. Men der skal være tilbud der er målrettet disse unge og deres behov. Det bedste ville være hvis de almindelige fritidstilbud   kunne dække behovet  men det kræver en stor  indsats med at opbygge selvtillid og mod hos det unge menneske til at stille sig op og sige her er jeg og jeg er som jeg er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle unge vil også ligesom deres jævnaldrende gerne flytte hjemmefra og derfor har vi også i kommende budget afsat midler til et kollegie-tilbud med tilknyttet støtteperson til hjælp med dagligdagens udfordringer. Vi må og kan ikke blot tilbyde en ungdomsbolig og så tro at alt er godt. Der skal i mange tilfælde mere til.

Og så er vi  ikke bange for at sige at vi måske har været for ensrettede i hvad der tilbydes inden for STU-en. Der findes rigtig mange forskellige tilbud, de fleste som kostskoleophold men det kræver en grundig overvejelse af om det er det rigtige for den unge. Der er også bagdele ved at

Artiklen fortsætter under annoncen

Gitte Uttrup fra Fælleslisten

Gitte Uttrup fra Fælleslisten

blive helt udelukket af det hjemlige lokalsamfund. Men vi skal som kommunal myndighed blive bedre til at vurdere den enkeltes behov og muligheder, for at opnå det som alle gerne vil, blive et selvstændigt menneske, der kan klare sig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så burde ordet kassetænkning være faset ud af ordbogen for lang tid siden, men sådan fungerer virkeligheden endnu ikke.  Der har vi som politikere og forvaltninger en kæmpe udfordring og den kamp skal vi fortsætte, til målet er nået.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...