Cykelforum skal arbejde på at få flere til at træde i pedalerne

23. maj 2017 Sønderborg

Der er rigtig god mening i at cykle mere og trille mindre i bil. Dels er der målet om Sønderborg skal være CO2-neutral og så er der masser af sundhed at hente i pedalerne.

“Man har beregnet, at hver cyklet kilometer giver en samfundsgevinst på syv kroner”, siger direktør i Danmarks Cyklistforbund, Klaus Bondam, der tirsdag eftermiddag var inviteret i Alsion, hvor Sønderborg Kommune tog tilløb til at samle et cykelforum, som skal arbejde for at få flere cyklister i Sønderborg.

“Gevinsten ved at folk cykler er, at de bliver sundere og altså får færre sygedage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når mennesker er sundere, så trækker de ikke så meget på sundhedsvæsnet”, siger Klaus Bomdam. Han tilføjer, at alder og vægtklasse ikke er et argument for ikke at cykle.

“Alle kan være med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er jo cyklen, der bærer vægten”.

Rigtigt mange mennesker tager bilen, selv når de skal køre under fem kilometer til arbejde.

“Og her i landet er det sådan, at i København, Aarhus og Odense vokser antallet af cyklister, mens det andre steder er antallet af bilister, der øges”, siger Klaus Bondam.

Derfor skal der gøres mest muligt for at gøre det attraktivt og lækkert at være cyklist.

Der er unge der ikke kan cykle

Klaus Bondam fra Dansk Cyklistforbund kom med gode ideer til den kommende arbejdsgruppe.

“Tager vi mennesker, der cykler til og fra arbejde, så opstår der et fællesskab omkring det – og det er nok det, vi skal have mere”, siger Helge Larsen, der er sundhedsudvalgsformand.

Han er også lærer på Statsskolen, hvor det har overrasket ham, der er gymnasieelever, der ikke kan cykle.

“Dem er der en hel del af i hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske vil de hellere sidde i en bus og leve livet på Facebook end de vil tage cyklen”, siger Klaus Bondam.

Der blev også talt om cykelstier og det med at kunne cykle trygt – hvor der jo i dag er masser af biltrafik omkring skolerne.

Efter Klaus Bondams optakt, trådte Kent Nissen fra Fri BikeShop frem foran de knap 30 deltagere – og efter hans oplæg skulle der rystes ideer ud af ærmerne og meget gerne dannes et såkaldt Cykelforum, som kan arbejde videre.

“Og tag nu en del af alle dem, der rent faktisk cykler, med på holdet, for er de ikke med, så er der ikke noget, der bliver til noget som helst”, siger Klaus Bondam.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed er bolden givet på til at arbejde på at gøre cykling til en folkesag.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...