Dansk Folkehjælps unge holder jul for 50 “klemte” familier

13. september 2013 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Dansk Folkehjælps unge mennesker har ved anden uddeling af §18 midler fået 15.000 kr til et julearrangement for økonomisk trængte familier i Sønderborg med børn under 18 år.

Julearrangementet bliver holdt som en juletræsfest, hvor der vil være forskellige aktiviteter for børnene. Der kan her nævnes, at Sønderborg Floorball Club The Vikings stiller en floorballbane op. Arrangementet finder sted den 14. december 2013 fra klokken 14- 17 i en idrætshal i Sønderborg. Dansk Folkehjælp ved endnu ikke hvilken hall der kan blive stillet til rådighed  til arrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet er ikke en del af Dansk Folkehjælps almindelige julehjælp. Det er førstehjælpforeningens  unge mennesker, der laver let arrangement. En forskel fra Dansk Førstehjælps jul er, at de unge støttes af virksomheder fra flere steder i landet.

Jacki Mikkelsen, den ungdomsansvarlige i Dansk Folkehjælp Sønderborg, oplyser, at de penge, som man har fået i støtte, ikke rækker langt, et arrangement af den størrelse forventer han at komme til at koste omkring 50.000 kr som de havde søgt igennem servicelovens §18.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjælp andre med at hjælpe

Dansk Folkehjælp Sønderborg afdelings unge mennesker håber på at der nogen som gerne vil støtte deres arrangement såvel med eventuelt pengebeløb , legetøj , madvarer så man i år ikke skal skuffe nogen ved at sige nej, men i stedet sige at alle blev hjulpet. Ved arrangementets afslutning får alle familier en købmandskurv med madvarer og lækkerier, som hører julen til og ikke mindst gaver til børnene.

 

Dansk Folkehjælp Sønderborg fortæller, at de sidste år havde 72 ansøgninger om julehjælp og kunne hjælpe de 60 familier, så de gamle i Dansk Folkehjælp Sønderborg synes, det er rigtig fedt at de unge mennesker også viser, at der ikke kun tænkes på fest og ballade blandt unge mennesker. De er bevidste om, at der er familier, som ikke har det let i dagens Danmark og derfor har brug for en håndsrækning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsen for Dansk Folkehjælp Sønderborg håber derfor meget på at de bakkes op om deres arrangement og at der i Sønderborg Kommune tages godt i mod dem når de kommer for at søge sponsorgaver.