Det fælles elevråd sætter bedre rammer for ‘demokrati-millionen’

8. oktober 2020 Politik

Det handler om inddragelse og medindflydelse, når Det Fælles Elevråd på et autentisk elev-byrådsmøde forhandler sig frem til en fordeling af demokrati-millionen mellem kommunens 17 folkeskoler og kommunens 10. klassestilbud.

Efter sidste forhandling i sommer er Det Fælles Elevråd kommet frem til, at det ville være godt at få nedskrevet kriterier for, hvad skolerne kan søge om.

Det skete på et møde i rådet i september, og kriterierne er nu blevet fremlagt for og godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget i kommunens voksen-byråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris glæder sig over elevernes initiativ:

“Fordelingen af demokrati-millionen er i sig selv et super godt tiltag, der kan være med til at vække en tidlig interesse for politik og give en praktisk forståelse for, hvordan vores demokrati virker. Elevernes initiativ med at opstille kriterier viser, at de tager et ansvar, der rækker ud over den opgave, der stilles dem. Det er lige til et gammeldags 13-tal, hvis man spørger mig”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kriterier for ansøgning

Det Fælles Elevråd har vedtaget følgende kriterier ud fra et bevidst ønske om, at der kun skal være få og meget enkle kriterier for ansøgningerne:

Det skal være noget, der bliver på skolen og derved er til glæde for kommende elever. Der kan altså ikke søges om penge til oplevelser såsom koncerter og udflugter.

Der er ingen begrænsning på, hvor mange ønsker hver skole kan have. Dog må udgiften pr. ønske ikke overstige  150.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der må ikke søges om penge til projekter, der allerede er planlagt og sat i gang.

Det Fælles Elevråd har desuden haft en længere debat i forhold til, om man må søge om penge til stole og borde i klasserne. Holdningen blandt flere medlemmer er, at det må være skolens ansvar. Alligevel ønsker Det Fælles Elevråd ikke, at ansøgninger til stole og borde forbydes. Det Fælles Elevråd anbefaler i stedet, at det afgøres fra gang til gang under forhandlingerne om til Elev-Byrådsmødet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...