8. juni 2022 Sport Skrevet af: Redaktion

Tæt på 400 tilskuere så pinsemandag, at Egen UI fra Guderup på Als, rykkede op i Jyllandsserie 1 i fodbold.

I klubbens mere end 100 årige historie har holdet aldrig spillet i så høj en række. Holdet rykkede i 2005 op i serie 3, hvilket dengang var den højeste række klubben tidligere havde spillet i, skriver Egen UI i en pressemeddelelse.

Med Bent Smedemand som træner formåede holdet dengang at fortsætte med flotte  oprykninger frem til 2010, hvor holdet for første gang rykkede op i Jyllandsserien. Klubben har siden holdt sig enten i serie 1 eller i Jyllandsserien – bortset for en enkelt sæson i serie 2.

Holdet er siden blevet kendt i hele Jylland, som en klub med et godt socialt miljø. En klub med en rigtig god fodboldbane, og et flot idrætsanlæg med et unikt set-up til deres hjemmekampe. Klubben er desuden kendt for at have en imponerende opbakning fra lokalområdet med tilskuertal, der svarer til 2. division.

I mandags drillede vejret, blæst og mange regnbyger prægede den 1. time af kampen, hvorefter solen brød frem og varmede de omkring 400 tilskuere, der overværede kampen. Og varmen fik vi alle, da dommeren fløjtede kampen af. Stor jubel, for resultatet 2-1 sejr til Egen betød oprykning, og dermed Jyllandsserie 1 fodbold i Guderup efter sommerferien, oplyser cheftræner Martin Prokopek.

Med to kampe tilbage har holdet med 10 sejre og 2 nederlag sikret sig 30 point, og kan derfor ikke indhentes af rækkens øvrige hold. Efter 20 minutters spil bragte Oscar Eriks efter flot ping-pong spil med Malaya Egen foran 1-0.

David Malaya var i hopla i 1. halvleg, han var tæt på at bringe Egen yderligere foran; men hans skud ramte trekantssammenføjningen efter 29 minutters spil. Kort efter havde modstanderen Horsens Freja en meget stor chance og kunne have udlignet. Efter 43 minutters spil scorede Malaya så til 2-0 efter oplæg fra Oscar Eriks.

I begyndelsen af 2. halvleg havde gæsterne fra Horsens 4 farlige forsøg, og de tilkæmpede sig til tider overvægt i spil og chancer i 2. halvleg, og de reducerede til 2-1 efter 64 minutters spil. Den udvikling reagerede cheftræneren på med to hurtige udskiftninger, og da Horsens kort efter blev reduceret til 10 mand på grund af en udvisning, kom der igen ro på Egen-spillet. Og sejren blev kørt hjem.

Forsvarsspiller Jepsen sagde efter kampen

“1. halvleg var fantastisk, vi dykker i 2. halvleg; men vi har styr på det. En dejlig dag med god opbakning. Tak til de næsten 400 tilskuere”.

Cheftræner Martin Prokopek var tom for ord efter kampen.

”Det har været svært, en lang rejse startende med sne og frost. Fælleskab og træningslejren i Tyrkiet har integreret de nye spillere godt på holdet – det her er fantastisk”.

Egen-lejren håber på 500 tilskuere til sidste hjemmekamp, fredag, den 17. juni kl 19.30.

Det bliver sidste kamp for trænerteamet med Martin Prokopek, Søren Vinther og holdleder Erik “Buller” Jensen. Der er arrangeret reunion med mere end 60 af de spillere Martin har benyttet gennem hans 12 år som træner. De kommer hjem til Guderup rundt omkring fra hele Danmark. Klubben håber de mange trofaste tilskuere også vil komme og sige – på gensyn – til fire spillere, der skal videre med deres uddannelser. Det er anfører Oscar Brodersen, målmand Martin Lei, topscorer Jacob Iskov og sprinteren Jason Lubago.

Oprykningen fejres efter kampen med fyrværkeri.